Lucijin grozni dan EQ emocionalna intelegencija

Lucijin grozni dan EQ emocionalna intelegencija PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
9,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Lucijin grozni dan EQ emocionalna intelegencija.pdf
ISBN
4479434593391

OPIS

Rad na emocionalnoj inteliegnciji je cjeloživotni proces od malih nogu kako bismo bolje razumjeli, suosjećali i nosili se s različitim životnim situacijama. Priča o Luciji i njenim negativnim osjećajima poslužit će kao dobar vodič na tom putu.

Prema (Goleman, 2004) emocionalna inteligencija je „skup emocionalnih potreba, poriva i istinskih vrijednosti osobe i ona upravlja svim oblicima vanjskih ponašanja" . Zato • Emocionalna inteligencija (EI ili EQ) je sposobnost prepoznavanja, shvatanja i upravljanja vlastitim i tuđim emocijama.

Ako je cilj vaspitanja stvoriti srećnu, zadovoljnu i dobro prilagođenu osobu, visok procenat emocionalne inteligencije važniji je no što mislimo.Želimo li ukratko objasniti pojam emocionalne inteligencije, tada bi to bio skup emocionalnih i ... EQ naziv je koji se u psihologiji koristi kao skraćenica za emocionalnu inteligenciju. Emocionalna inteligencija uključuje emocionalne i socijalne vještine koje utječu na način na koji doživljavamo sebe, kako se izražavamo, kako razvijamo i održavamo odnose te kako se nosimo s izazovima.

POVEZANE KNJIGE