Politike prirode

Politike prirode - Lautor, Bruno | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lautor, Bruno
DIMENZIJA
8,87 MB
NAZIV DATOTEKE
Politike prirode.pdf
ISBN
5102146818077

OPIS

Knjiga Politike prirode svojevrsni je nastavak Latourova ranijeg djela Nikada nismo bili moderni i prvo autorovo veće djelo na temu političke ekologije. U knjizi Latour dekonstruira moderne opreke poput prirode i društva, vrijednosti i činjenice kako bi pokazao kako suvremena ekologija i politička praksa ne mogu riješiti aktualne ekološke krize upravo zbog toga što njihovo mišljenje koje ostaje unutar tih opreka onemogućava osmišljavanje učinkovitog djelovanja. Kako bi riješio taj problem, Latour predlaže osmišljavanje novih političkih institucija koje bi uvele u javnu diskusiju znanstvenu ekspertizu, no imajući u vidu ograničenja i narav znanstvene prakse. Politike prirode Latourovo je temeljno političko djelo koje je ostavilo najviše traga na suvremenim raspravama o rješavanju ekoloških problema.

U središtu je njezina programa europski „zeleni dogovor" (Green Deal), u ... Projektom Veze prirode u Parku Radensko polje, uspostavit ćemo održive strukture za očuvanje leptira, vodozemaca i njihovih staništa. Tijekom projekta uspostavit će se centar za zaštitu prirode Šica, koji će biti jedna od točaka centara za znanje o uslugama ekosustava za lokalnu i širu javnost. Uz prisustvo državnog tajnika Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Dragana Jelića, izaslanice gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i zamjenice pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Marinke Bakula - Anđelić te predstavnika donatora u Zagrebu je danas otvoren pogon za proizvodnju tekućih sapuna „Dodir prirode". „Jedanaest mjeseci nakon što je Europski parlament proglasio izvanredno stanje kad je riječ o klimi, taj isti parlament glasao je za nastavak poljoprivredne politike koja, ukratko, potiče uništavanje prirode s gotovo 400 milijardi eura" kroz sedam godina, objavila je na Facebooku u petak, a ocjenu su potpisale još četiri aktivistice. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja određuje strateške smjerove, razvija programe i planove održivog razvoja društva na načelu zelenog i kružnog gospodarstva u cilju preobrazbe u pravedno i prosperitetno društvo s resursno učinkovitim i konkurentnim gospodarstvom, osiguravajući klimatsku neutralnost, očuvanje i održivo korištenje prirodnih dobara. Holistički pristup: mjere socijalne politike moraju se razviti, a usluge pružiti na cjelovit način koji poštuje sveukupne potrebe ljudi bez različitih ograničenja koja proizlaze iz organizacijske prirode; 3.

online ne izvršava uslugu dostave već za nas uslugu pružaju vanjski suradnici. Knjiga "Politike prirode" svojevrsni je nastavak Latourova ranijeg djela "Nikada nismo bili moderni" i prvo autorovo veće djelo na temu političke ekologije. U knjizi Latour dekonstruira moderne opreke poput prirode i društva, vrijednosti i činjenice kak "Politike prirode" Latourovo je temeljno političko djelo koje je ostavilo najviše traga na suvremenim raspravama o rješavanju ekoloških problema.

POVEZANE KNJIGE