Priče iz bečke kuhinje

Priče iz bečke kuhinje - Perić, Boris | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Perić, Boris
DIMENZIJA
3,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Priče iz bečke kuhinje.pdf
ISBN
9637027551692

OPIS

Knjiga Priče iz bečke kuhinje zbirka je literarnih tekstova posvećenih bečkoj kuhinji, njenim mitovima i legendama, koja obogaćena nizom autentičnih recepta, pruža solidan uvid u taj zanimljiv segment srednjoeuropskog kulinarskog identiteta. Bečka kuhinja jedina je kuhinja na svijetu koja je ime dobila prema gradu, a ne prema regiji, naciji ili zemlji, a specifična je i po tome što je većinu jela “uvezla” iz drugih dijelova Europe i Azije, što je čini živopisnijom i zanimljivijom za svakog čitatelja s gurmanskim prohtjevima, ali i etno-sociološkim interesima. U dunavskoj metropoli spomenuta jela, kao što su “tafelspitz”, kuglof, bečki gulaš, Sacher-torta ili planetarno popularni bečki odrezak, dobila su s vremenom svoj jedinstven “štih”, koji uživaju i danas, a mnoga se – u izvornom ili modificiranom obliku – mogu pronaći i u kuharicama i jelovnicima diljem bivše Austrougarske monarhije, pa tako i u Hrvatskoj. Uz tradicionalna jela i povijest njihova nastanka, knjiga daje i cjelovit prikaz razvoja poznatih bečkih kavana, te u svijetu jedinstvenog bečkoga gradskog vinarstva.

Kulinarski blogovi vrlo su čitani i vječna inspiracija... Opširnije.

U ove blagdanske dane u Nakladi Meandar izašla je vrijedna knjiga autora Borisa Perića. PRIČE IZ BEČKE KUHINJE knjiga je književnih tekstova posvećenih bečkoj kuhinji, njenim mitovima i legendama obogaćena nizom autentičnih recepata koja pruža solidan uvid u taj zanimljiv segment srednjeeuropskoga kulinarskog identiteta. U mojim je sjećanjima Božić uvijek obavijen mirisom vanili kiflica, cimeta i čokolade.

POVEZANE KNJIGE