Riječ je o slici

Riječ je o slici - Bučan, Jagor | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bučan, Jagor
DIMENZIJA
12,35 MB
NAZIV DATOTEKE
Riječ je o slici.pdf
ISBN
1702186999824

OPIS

Tematski okvir ogleda “Riječ je o slici” Jagora Bučana okuplja niz pitanja koja se odnose na problemski domašaj njegove zaglavne teme — odnosa slike i jezika: Je li moguće jezikom ovjeriti raznoliko iskustvo slikarskog djela? Je li moguće u jeziku prikazati složenu formalnu strukturu slike i njeno sadržajno bogatstvo? Kako prikazati uzročno-posljedične sprege poietičkog i tehničko-tehnološkog sačinjavanja slike, hegemoniju kauzalnosti koju još možemo nazvati principom uzročne povezanosti? Na koji način iskazati svezu doživljaja slike i mehanizama kojima slika sračunato djeluje na nas? Kako tumačenjem obuhvatiti sve sastavnice koje sliku čine smislenim djelom, ali i djelom koje proizvodi smisao? Kako, konačno, svjedočiti dimenziji cjeline slikarskog djela?

Ako konzumirate jajašca trakavice, ona mogu migrirati izvan crijeva i od ličinki formirati ciste u tkivu i organima (invazivne infekcije), no ako konzumirate ličinke, one će se razviti u odrasle ... Kronološki je najstarija slika na izložbi pejzaž. Izložba završava seoskim motivom, a i u prvoj sobi je dominantan jedan: riječ je o "Guščarici na Savi" Nikole Mašića, slici povećih dimenzija, umjetnikovom remek-djelu.

godine, odlučilo je organizirati izložbu svojih članova, koja bi povezala likovnu umjetnost sa književnošću i poezijom, kroz ... Riječ je o larvi trakavice, koja je kod ljudi je uzrokovana konzumiranjem hrane ili vode kontaminirane jajašcima ili ličinkama trakavica. Ako konzumirate jajašca trakavice, ona mogu migrirati izvan crijeva i od ličinki formirati ciste u tkivu i organima (invazivne infekcije), no ako konzumirate ličinke, one će se razviti u odrasle ... Kronološki je najstarija slika na izložbi pejzaž.

POVEZANE KNJIGE