Savršeni ustroj

Savršeni ustroj - Lisjak, Zoran | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lisjak, Zoran
DIMENZIJA
5,16 MB
NAZIV DATOTEKE
Savršeni ustroj.pdf
ISBN
5798084506227

OPIS

U istome danu, u Londonu, desilo se premlaćivanje studentice Mile Horvatić, podrijetlom iz Dubrovnika i otmica dviju znanstvenica koje se bave genetskim inženjeringom. Jesu li ti slučajevi povezani i tko stoji iza tih zločina? Odgovore na ta pitanja traže policijski istražitelji Sten i Paula, u napetom trileru „Savršeni ustroj“ pisanome u maniri Dana Browna. Čakovečki pisac Zoran Lisjak kriminalističku priču punu akcije, uzbuđenja, iznenađenja i neočekivanih obrata garnira ljubavnim podzapletom, ali i mnoštvom intrigantnih podataka iz područja fizike i biologije. U podtekstu svoje napete krimi-priče Lisjak propituje veze i suodnose između znanosti i religije, donoseći mnogo zanimljivih, neortodoksnih i inovativnih znanstvenih uvida i teza, ali i biblijskih referencija. „Savršeni ustroj“ sadržajno je i uzbudljivo štivo koje u okviru napetog, nepredvidljivog krimi-zapleta propituje neke od dosad neupitnih znanstvenih postavki, upozoravajući pritom na korupciju u institucionalnim (sveučilišnim, znanstvenim, policijskim) krugovima, kao i na kriminalne tendencije u pohlepom vođenim multinacionalnim kompanijama, navodi Božidar Alajbegović u svom pogovoru.

Vise detalja. Šifra: 135885 ... savršeni broj, cijeli broj jednak zbroju svojih djelitelja, uključujući jedinicu, ali ne i samoga sebe.

Prvi dio trilogije, koja se bavi korporacijama i njihovom koruptivnom djelovanju, čiji je prijevod na engleski jezik nedavno započeo. Nedavno je u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad predstavljen roman Savršeni ustroj čakovečkog autora Zorana Lisjaka. Zoran Lisjak objavljuje kratke priče i pjesme u zbornicima grada Preloga, a dosad je objavio roman Dva svijeta i zbirku pjesama Boje duše.

POVEZANE KNJIGE