Stoljeće genocida

Stoljeće genocida - Weitz, Eric D. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Weitz, Eric D.
DIMENZIJA
7,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Stoljeće genocida.pdf
ISBN
3546733918421

OPIS

Knjiga Stoljeće genocida: utopije rase i nacije na primjeru četiri slučaja iz 20. st. (Staljinov SSSR, nacistička Njemačka, Demokratska Kampućija, rat u Bosni) analizira povijesne procese u kojima su pokušaji očuvanja države, pod krinkom ideologija rasne i nacionalne utopije, doveli do masovnih istrebljenja pojedinih društvenih skupina. Temeljena na obimnoj građi koja se sastoji od sudskih zapisa, svjedočanstva i književnosti, knjiga detaljno opisuje specifične povijesne okolnosti koji dovode do genocida u 20. stoljeću i na koncu pokazuje kako suvremene međunarodne institucije mogu pripomoći pri sprečavanju političkih i humanitarnih katastrofa u budućnosti.

Weitz: Stoljeće Genocida. Utopije rase i nacije .

Weitza Stoljeće genocida: Utopije rase i nacije, u kojoj se ispituje eskalacija genocida u 20. stoljeću na primjeru četiri slučaja i analiziraju historijski procesi koji su doveli do masovnih istrebljenja pojedinih društvenih grupa, objavila je izdavačka kuća "Mizantrop" iz Zagreba..

POVEZANE KNJIGE