Forenzička psihijatrija

Forenzička psihijatrija - Grubišić Ilić, Mirjana | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grubišić Ilić, Mirjana
DIMENZIJA
3,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Forenzička psihijatrija.pdf
ISBN
5691506867620

OPIS

Budući da je forenzička psihijatrija granično područje između psihijatrije i prava, ova je knjiga nastala u suradnji psihijatara i pravnika. U prvom dijelu knjige pregledno i sadržajno obrađene su ove tematske cjeline: psihijatrijsko vještačenje u kaznenom postupku, problematika prisilne hospitalizacije osoba s duševnim poremećajima i psihijatrijska vještačenja u drugim kaznenim postupcima. Drugi dio knjige obuhvaća dva potpoglavlja: poglavlje iz opće psihopatologije i poglavlje u kojem su navedeni odabrani dijelovi iz spec. psihopatologije važni za forenzički psihijatriju i kriminalitet, te liječenje duševno poremećenih osoba. U opisu pojedinih psihijatrijskih entiteta korištena je X. revizija Međunarodne klasifikacije bolesti, povreda i uzroka smrti. Knjiga je namijenjena studentima medicine, prava i kriminalistike, ali i svima onima koji u svojem radu dolaze u doticaj s mentalno poremećenim osobama, zakonom ili zločinom.

Odjel za psihijatriju smješten je u dispanzeru, iza zgrade ginekologije, a također djeluje u dislociranom prostoru Opće bolnice „dr. Ivo ... Forenzička psihijatrija i dalje zatvorena Potpuno opremljen Zavod za forenzičku psihijatriju godinama ne funkcionira, jer, tvrde nadležni, nema potrebni kadar.

Goreta imenovan je predsjednikom povjerenstva Ministarstva zdravstva RH za nadzor provođenja psihijatrijskih mjera sigurnosti u Republici Hrvatskoj. psihijatrija - forenzička psihijatrija. 19 lip 2019 admin AMBULANTE.

POVEZANE KNJIGE