Geografija mora

Geografija mora - Riđanović | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Riđanović
DIMENZIJA
5,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Geografija mora.pdf
ISBN
2487869189395

OPIS

Oceani, mora, zaljevi, fjordovi i morski prolazi su područja bogatog istraživanja znanosti o moru. Izučavanja mora spadaju u razvojne tokove ljudskoga društva pa nam autor objašnjava i međunarodne odredbe o moru. U knjizi je objavljen i Unescov program o moru, mnogobrojne karte i bogata bibliografija o istraživačima morskih površina i zemljopisnih putovanja.

Ponavljanje znanja 6. razreda (1) - ponavljanje ... Bosna i Hercegovina je smještena na jugoistoku Evrope, u zapadnom dijelu Balkana.Ukupna površina države iznosi 51.209,2 km 2 gdje je od toga 51.197 km 2 kopno, a 12,2 km 2 je površina mora.

Everestom), Bajkalsko jezero (najdublje jezero) i Tibet (najviša visoravan)..... Jadransko more je pretežno zatvoreno more povezano s Jonskim morem i preko njega Sredozemnim morem. Granica Jadranskog i Jonskog mora su Otrantska vrata široka 75 km između Italije i Albanije..

POVEZANE KNJIGE