Nizbrdo do vrha

Nizbrdo do vrha - Bože | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bože
DIMENZIJA
7,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Nizbrdo do vrha.pdf
ISBN
5367820321883

OPIS

Bože Šimleša, profesor je književnosti i filozofije, novinarstvom se intenzivnije bavi već od studentskih dana. Nakon “Sportskih bitaka za Hrvatsku” i ” Trećeg poluvremena”, knjiga “Nizbrdo do vrha” znači zaokruženje svojevrsne sportske trilogije. Autor iz članka u članak, iz knjige u knjigu, afimira sve ono što je u sportu uzvišeno, manirom sportskog novinara piše o sportskim događajima, ali rezultati su mu u drugom planu, njemu je važniji odnos prema igri, pristup problemu, ljudske dimenzije u sportu. Po njemu, suvremeni čovjek kroz sport može ostvariti svoje očovječenje, može se potvrditi, može pomaknuti granice ljudskosti, i ljudskih mogućnosti, ali nažalost može i pasti i upropastiti sve ono što čovjeka čini vrijednim. Knjiga donosi autorove kronološke zapise i komentare hrvatskog sporta od pobjede Ive Majoli u Parizu, Gorana Ivaniševića u Wimbledonu, bronce ´vatrenih´ nogometaša u Francuskoj, svjetskih i europskih odličja rukometaša, vaterpolista, košarkaša, boćara, veslača pa sve do Janičinih olimpijskih medalja (tri zlatne i jedne srebrne). Također, tu je i oproštaj ´hrvatskog nogometnog bana´ Zvonimira Bobana na Maksimiru. Zapisi i komentari objavljivani su u hrvatskim dnevnim i tjednim listovima.

Utrku dugu 5.2 kilometra s usponom od 1.170 metara dječak je svladao za svega 1 sat i 50 minuta... S vrha se za desetak minuta spuštamo do raspela u Višoševićima i nastavljamo u smjeru zapada pokraj kuće kroz voćnjake u šumu. Nakon 20' dolazimo do ceste Pećno - Stići, prelazimo je, dolazimo na livade i kroz šumarak se spuštamo do prvih kuća Pećna.

Autor iz članka u članak, iz knjige u knjigu, afimira sve ono što je u sportu uzvišeno, manirom sportskog novinara piše o sportskim događajima, ali rezultati su mu u drugom planu, njemu je važniji odnos prema igri, pristup problemu, ljudske dimenzije u sportu. Nizbrdo do vrha by Bože Šimleša, unknown edition, Nizbrdo do vrha / Bože Šimleša. - Impressum.

POVEZANE KNJIGE