Psihodermatologija

Psihodermatologija - Buljan, Šitum | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Buljan, Šitum
DIMENZIJA
6,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihodermatologija.pdf
ISBN
6557869556101

OPIS

Psihodermatologija je znanstvena disciplina koja je klinički i istraživački usmjerena na biološke, psihološko-psihijatrijske i socijalne čimbenike u dermatološkim poremećajima. Ova je knjiga zamišljena da pomogne u prepoznavanju i razumijevanju različitih uzročnih čimbenika koji mogu biti u podlozi manifestne kožne bolesti. Osim stručnjacima koji rade na području kožnih bolesti (dermatolozi, medicinske sestre na dermatovenerološkim odjelima), knjiga je namijenjena i širokom rasponu stručnjaka koji se bave liječenjem dermatoloških i psihijatrijskih bolesnika, kao što su psiholozi i psihijatri te liječnici opće i obiteljske medicine. Detaljno je prikazan utjecaj bioloških, psiholoških i socijalnih čimbenika (bio-psihosocijalni pristup) u dermatologiji. Stručnjacima koji se bave zdravstvenim i općim životnim problemima ljudi s kožnim bolestima ponuđen je novi okvir za razmatranje različitih uzročnih čimbenika, dijagnostiku utemeljenu na suvremenim kriterijima MKB-10 i DSM-IV te istovremeno liječenje standardnom dermatološkom terapijom, suvremenom psihofarmakoterapijom i psihoterapijom.

g., u Zagrebu, u Hotelu „Westin", održavati „4. hrvatski kongres ... # psihodermatologija # emocije # anksioznost # lepotaizdravlje.

Dermatološke se bolesti očituju na najvećem čovjekovom organu - koži koji je gotovo u cijelosti uočljiv i prezentiran vanjskom svijetu, odnosno pogledima drugih ljudi, stoga ove bolesti, osim na ... PDF | On Jan 1, 2004, Lena Kotrulja and others published Psihodermatologija | Find, read and cite all the research you need on ResearchGate Psihodermatologija je znanstvena disciplina koja je klinički i istraživački usmjerena na biološke, psihološko-psihijatrijske i socijalne čimbenike u dermatološkim poremećajima. Ova je knjiga zamišljena da pomogne u prepoznavanju i razumijevanju različitih uzročnih čimbenika koji mogu biti u podlozi manifestne kožne bolesti. Psihodermatologija je na vrhuncu svog razvoja, a nove studije daju nam sve više i više informacija o odnosu kože i emocionalnog zdravlja.

POVEZANE KNJIGE