Zašto se život ubrzava što smo stariji

Zašto se život ubrzava što smo stariji - Draaisma, Douwe | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Draaisma, Douwe
DIMENZIJA
10,38 MB
NAZIV DATOTEKE
Zašto se život ubrzava što smo stariji.pdf
ISBN
1596897546488

OPIS

Je li istina ono što je jednom napisao Cees Nooteboom, da je „sjećanje poput psa koji legne gdje mu se prohtije“? Kamo su nestala duga, dokona ljeta našeg djetinjstva? Kako to da s godinama vrijeme naizgled prolazi sve brže, izmiče nam, a u starosti značajni događaji iz naše daleke prošlosti mogu djelovati tako živo i stvarno kao da su se zbili jučer? U ovoj očaravajućoj i mudroj knjizi autor istražuje prirodu autobiografskog sjećanja, dotiče se neobičnih fenomena kao što je déjà vu, iskustvo ljudi koji su bili na pragu smrti, učinak ekstremnih trauma na pamćenje i mnogih drugih Knjiga “Zašto se život ubrzava što smo stariji” prevedena je također na broj ne jezike i prodana u preko 100 000 primjeraka. Osvojila je četiri nagrade u Nizozemskoj i 2005. ušla u najuži izbor za Aventis Prize, najprestižniju svjetsku nagradu koja se dodjeljuje djelima iz popularne znanosti.

S jedne strane, razlog je vrlo logičan - kada imamo 20 godina, jedna godina predstavlja čak 5% našeg cijelog života, no kada imamo 80, jedna godina samo je 1,7% našeg života. Handle.net. http://hdl.handle.net/11370/03ae1214-d172-4db4-bdc9-1c451dd82295 Zašto se život ubrzava što smo stariji : o autobiografskom sjećanju Douwe Draaisma Slavne povijesne ličnosti od starog do novog vijeka : 10 velikih osvajača + 10 slavnih vladarica Zašto nam se čini da se vreme "ubrzava" što smo stariji? Moj Novi Sad 08.01.2018 Možda je još rano za pesimizam, praznici samo što su prošli, ali, nećete stići ni da se okrenete, a ova godina već će biti na izmaku. Zašto se onda, možemo zakuniti da vrijeme sve brže leti kako smo stariji, i zašto smo uvjereni da nije bilo tako kada smo bili mlađi? Neuroznanosti imaju odgovor.

ušla u najuži izbor za Aventis Prize, najprestižniju svjetsku nagradu koja se dodjeljuje djelima iz popularne znanosti. Douwe Draaisma - Zašto se život ubrzava što smo stariji. 15.00 KM.

POVEZANE KNJIGE