Molba

Molba - Hrženjak, Ninoslav | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hrženjak, Ninoslav
DIMENZIJA
6,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Molba.pdf
ISBN
5436212077571

OPIS

Molba Ninoslava Hrženjaka iznimno je ambiciozna u ideji, strukturi i kompoziciji rečenice. Rečenice su kompleksne, duge, ekspresivne, kao da dolaze iz Krležina pera. I to nije slučajno. Molba je, naime, roman o Krleži, točnije o jednoj epizodi iz Krležinog života. Radi se o razdoblju krize za velikog pisca. Krleža, kojeg u romanu poznajemo pod inicijalom M., nalazi se u egzistencijalnoj krizi, svojevrsnoj umjetničkoj krizi, ali i krizi identiteta. Pritisnut egzistencijalnim problemima, protagonist romana se javlja na natječaj za posao u Kraljevskom jezičnom zavodu. Problem je u tome što ne udovoljava temeljnim uvjetima iz oglasa koji su nužni za taj posao… Taj prilično jednostavan zaplet natopljen je krležijanskim stilom, ekspresijom i preokupacijama, te je lako steći dojam da je to, u stvari, Krležin roman o samome sebi. Autor je majstorski preuzeo Krležin stil, ali se vrijednost ovog romana ne iscrpljuje na razini hvalospjeva najvećem hrvatskom piscu. Naime, iako je radnja romana smještena na početak 20. stoljeća, pitanja koja ovaj roman otvara i danas su više nego aktualna. – Mirela Holy Duboko utopljen u svoje vrijeme, autor piše prozu u kojoj se očitava nesmiljena, gruba sadašnjost utkana u prolaznost života. Upravo je prolaznost temeljna potka u koju Hrženjak utkiva taj narativni tijek u kojemu ćemo naći brojne digresije, retardacije,a ponajviše refleksije i to sve jezično oblikovano naglašenim intelektualnim diskursom, koji ponekad zna zaći u pravu sociološku analizu. – Božidar Šimunić

Trenutno nema članaka koji odgovaraju uvjetima pretrage Marija Mari Bihaka 2c 21000 Split E-mail: [email protected] Telefon: 021 000-000 Mobitel: 098 000-000 Split, 23. srpnja 2003.

Zato joj treba posvetiti vremena i u njezino pisanje uložiti određen trud jer kvalitetno sročena može odigrati presudnu ulogu u procesu odabira kandidata. Tvrke znaju zaprimiti i više stotina prijava za određeni natječaj, među kojima... molba / molbi dativ: molbi molbama akuzativ: molbu molbe vokativ: molbo molbe lokativ: molbi molbama instrumental: molbom molbama Reference Predmet: Molba za prijelaz na Veleučilište Velika Gorica s drugog visokog učilišta Molim da mi se odobri prijelaz na studij (naziv studijskog programa) u statusu redovnog / izvanrednog studenta s visokog učilišta: (zaokruži) (navesti naziv visokog učilišta) Molbi prilažem: Molba za posao mora jasno izražavati vaše sposobnosti, prednosti i potencijalni doprinos koji možete pružiti tvrtki na čiji se oglas javljate.

POVEZANE KNJIGE