Razumijevanje motivacije i emocija

Razumijevanje motivacije i emocija - Reeve, J. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Reeve, J.
DIMENZIJA
11,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Razumijevanje motivacije i emocija.pdf
ISBN
7699924892669

OPIS

Osvrćući se na ta, ali i na mnoga druga ključna pitanja, knjiga čitatelju pomaže u boljem razumijevanju motivacije. Ona pokušava ponuditi odgovore i na druga važna pitanja u ovom području, npr. odakle potječe motivacija, kako se i zbog čega motivacija mijenja tijekom vremena te kako se motivacija može povećati, a njezina kakvoća još više poboljšati. Knjiga također pokazuje kako se mogu primijeniti načela motivacije u vrlo različitim područjima kao što su škola, radno mjesto, sportsko polje i savjetovalište. Naravno, knjiga može znatno pripomoći i u nastojanju da podignemo kvalitetu naše vlastite motivacije. Emocije su kratkotrajni subjektivno-fiziološko-funkcionalno-izražajni fenomeni koji usklađuju reakcije prilagodbe na važne događaje u našem životu. Točnije, emocije organiziraju i usklađuju četiri međusobno povezana aspekta iskustva: osjećaji, fiziološka pripremljenost, funkcije i ekspresija. Četvrto izdanje pomno je revidirano i ažurirano novim informacijama kako bi prikazalo najnoviji i vrlo uzbudljiv napredak u ovom području psihologije. Uvedeno je i novo poglavlje pod naslovom Motivirani i emocionalni mozak te osvježeni pregled pozitivne psihologije. Uz to postoje i novi odlomci u kojima se na cjelovitiji način raspravljaju važne teme iz pojedinih područja, a navedeno je i dvostruko više primjera i ilustracija nego u prethodnom izdanju. Sadrži: Sveobuhvatni pregled: sadržaj pokriva sve aspekte istraživanja motivacije uključujući biološke, kognitivne, socijalne, itd. Praktičan pristup proučavanju motivacije: gotovo svako poglavlje čitatelja vodi kroz način primjene, pritom pokazujući studentima kako motivirati sebe i druge. Jasan i koncizan stil pisanja:uspoređujući je s drugim tekstovima, ova knjiga interpretira i prenosi drugima istraživanja motivacije na mnogo lakši i razumljiviji način. Recentne informacije: na gotovo svakoj stranici priručnika čitatelj može pronaći reference o istraživanjima koja su objavljena 2000. godine ili poslije. Iz sadržaja: Uvod; Motivacija u povijesnoj i suvremenoj perspektivi; Motivirani i emocionalni mozak; Fiziološke potrebe; Psihološke potrebe; Intrinzična motivacija i vrste ekstrinzične motivacije; Socijalne potrebe; Vjerovanje o osobnoj kontroli; Osobno Ja i njegove težnje; Priroda emocija: pet vječnih pitanja; Aspekti emocija; Osobine ličnosti; Nesvjesna motivacija; Motivacija za rastom i razvojem i pozitivna psihologija; Zaključak.

Pozovite nas! Pišite nam! Posetite nas! *osim na izdanja koja su već na akciji To će ih osposobiti za praćenje literature i razumijevanje logike istraživanja u području psihologije emocija i motivacije, te koristiti u njihovoj kasnijoj specijalizaciji u različitim područjima primijenjene psihologije. Ovo je obavezni kolegij na preddiplomskom studiju psihologije (PD) te nosi 7 ECTS bodova. Razumijevanje rezultata suvremenih znanstvenih istraživanja, metoda i teorija iz područja psihologije motivacije i emocija s posebnim naglaskom na razumijevanje interakcije bioloških, ponašajnih, kognitivnih i socijalnih aspekata tih procesa kao i ukazivanje na usku povezanost između motivacije i emocija. Izvor: Reeve J., 2010: Razumijevanje motivacije i emocija, 4.

Uvez: tvrdi. Osvrćući se na ta, ali i na mnoga druga ključna pitanja, knjiga čitatelju pomaže u boljem razumijevanju motivacije.

POVEZANE KNJIGE