Samo bogovi mogu obećati t.u.

Samo bogovi mogu obećati t.u. - Koprivica, B. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Koprivica, B.
DIMENZIJA
7,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Samo bogovi mogu obećati t.u..pdf
ISBN
1559863788652

OPIS

Nogomet u prozi Bože Koprivice protivan je svakoj fenomenologiji nogometne igre. I nema baš nikakve veze s onim što intelektualci pišu i misle o nogometu u vrijeme svjetskih prvenstava, i inače. Koprivica o nogometu piše onako kako se piše poezija, ili onako kako se piše velika, po doživljaju svijeta i unutrašnjoj tragici intenzivna proza, ili čak onako kako se pišu teorijska i estetska razmatranja kada je pisac, recimo, Jan Kott. Osim što je Koprivica kazališni dramaturg, on je u stanju, kada je to potrebno, da nogometnu pripovijest smjesti u neki od šekspirijanskih formata. Uz čistu, lirsku ljepotu, nogometna utakmica podrazumijeva mogućnost dramskog raspleta, čiji će ishod odjekivati dugo kroz povijest. Napokon, sve se vanjske okolnosti utiskuju u smisao i tok pojedine utakmice. (Miljenko Jergović)

U jednom intervjuu rekao je da je ta žanrovska pomutnja isključiva posljedica strašne lijenosti. Lijepa je to, prilično ohola, mistifikacija vlastitih ... Knjigu "Samo bogovi mogu obećati" (99 kuna) napisao je Božo Koprivica.

Pi&am... Zbirka fusnota o dreserima uličnih krpenjača što odrastaju u suverene odsudnih lopti na nezaboravnim utakmicama. Božo to na papiru čini kao Di Stefano na travi.

POVEZANE KNJIGE