Sigurnost europskih granica i migracije

Sigurnost europskih granica i migracije - Dragović, Filip | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dragović, Filip
DIMENZIJA
12,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Sigurnost europskih granica i migracije.pdf
ISBN
7755317964770

OPIS

U knjizi je obrađeno nastajanje i razvoj europskih sigurnosnih politika povezanih sa sigurnošću granica, koje su danas jedno od najvažnijih pitanja unutarnje sigurnosti članica Europske unije. Objavljivanje ove knjige, afirmiranog autora dr.sc. Filipa Dragovića, važan je doprinos politološkoj znanosti te velika pomoć hrvatskoj znanstvenoj i stručnoj javnosti u razumijevanju ovih pitanja. Na važnost ove knjige dodatno ukazuje i spoznaja da se Republika Hrvataka nalazi na vanjskoj granici Europske unije, te da će sigurnost granica i migracije biti dugoročno važna pitanja. Zbog svega navedenog, knjiga će biti korisna svima onima koji se bave sigurnošću, migracijama i granicama kako iz znanstvene tako i stručne perspektive. Prof. dr.sc. Siniša Tatalović

Siniša Tatalović Knjiga „Sigurnost europskih granica i migracije" predstavlja aktualno istraživanje i analizu suvremenih procesa s kojima se suočavamo te će u budućnosti biti sve više prisutni. Struktura, sadržaj i sintaksa knjige je primjerena znanstvenom istraživanju ovog tipa te se preporuča širokoj zainteresiranoj javnosti, od studenata do stručnjaka ovog područja. Prof.

Davora Božinovića te predavač Predstavljanje knjige "Sigurnost europskih granica i migracije" Filipa Dragovića (Jesenski i Turk, 2018) održat će se u ponedjeljak 2. srpnja 11 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).O knjizi će govoriti: dr.

POVEZANE KNJIGE