Titove naočale

Titove naočale - Altaras, Adriana | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Altaras, Adriana
DIMENZIJA
3,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Titove naočale.pdf
ISBN
2341869719616

OPIS

Britkim smislom za humor i s velikom toplinom, njemačka glumica i redateljica Adriana Altaras, rođena u Zagrebu, u autobiografiji Titove naočale isprepleće događaje iz svojega kaotičnog umjetničkog života u Berlinu s neobičnom poviješću svoje obitelji. Pripovijeda o ocu, cijenjenom liječniku, koji je uvijek želio biti junak, ali je imao i nekoliko ljubavnica istodobno, i o usamljenoj majci, arhitektici, punoj snage. Adriana Altaras živi s dvojicom sinova i suprugom koji strpljivo podnosi njezine židovske neuroze čekajući da se ona vrati kući nakon mnogobrojnih dramskih i opernih režija ili filmskih snimanja po cijelome svijetu. Sve je, dakle, u redu – ali kad umru njezini roditelji, a ona naslijedi stan koji nitko nije pomnije preuređivao četrdeset godina, pokušat će se probiti kroz neobično nasljedstvo kako ono intimno tako i ono fizičko, koje joj hrvatska država godinama odbija vratiti. Dirljiva pisma i stare fotografije oživjet će ne samo burne obiteljske događaje nego će i mrtvi početi pričati vlastite priče… Autorica pripovijeda priču o zagrebačkoj obitelji koju su valovi povijesti potapali, izbacivali na puste obale i iskrcavali po cijelom svijetu. Politika, religija, povijest i ljubav zaigrali su šah s ljudima koji su završavali u plinskim komorama, lutali svijetom pitajući se tko su i gdje im je dom, ali i pisali zanimljive knjige, dali velike doprinose medicini i umjetnosti… Od Zagreba i Splita preko Giessena i Berlina do New Yorka i Miamija teče nezaboravna obiteljska priča koja ostavlja tragove po cijeloj Europi i uzburkanome 20. stoljeću.

Neodljivo smiješnu, dirljivu i nezaboravnu knjigu, uz autoricu, promovirat će urednik Zoran Maljković, Julijana Matanović i Andrea Feldman, a ulomke iz knjige ... Nove knjige Adriana Altaras: Titove naočale. Britkim smislom za humor i s velikom toplinom, njemačka glumica i redateljica Adriana Altaras, rođena u Zagrebu, u autobiografiji "Titove naočale" isprepleće događaje iz svojega kaotičnog umjetničkog života u Berlinu s neobičnom poviješću svoje obitelji. Adriana Altaras autorica je velikog njemačkog književnog hita Titove naočale, koji je sad preveden i na hrvatski..

Kad je imala četiri godine roditelji su napustili Jugoslaviju. Svaka obitelj ima isto toliko legendi koliko i tajni. Adriana Altaras predstavit će svoju knjigu 'Titove naočale' (Povijest moje naporne obitelji) u utorak, 17.

POVEZANE KNJIGE