Kraj arhitekture

Kraj arhitekture - Popović, Boris | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Popović, Boris
DIMENZIJA
3,96 MB
NAZIV DATOTEKE
Kraj arhitekture.pdf
ISBN
6914016871487

OPIS

Kraj arhitekture, nova vamp novela Borisa Popovića, objavljena je u izdanju Jesenski i Turk & Drugo more. Dizajn, prijelom i ilustracije izradio je Parabureau, a 3D ilustraciju na koricama Vladislav Knežević. Knjiga je objavljena u sklopu biblioteke Beletrina.

Bavim se fotografiranjem nešto više od 5 godina te trenutno studiram Fotografiju na Akademiji u Italiji. ... To da je "lakše zamisliti kraj svijeta nego kraj kapitalizma" 1 postao je glavni cinični etos postmodernog stanja u kojem živimo.

stoljeća) označava pravac u arhitekturi koji je nastao sredinom 18. st, kao dio neoklasicističkog pokreta u umjetnosti, a oslanja se na arhitekturu stare Grčke (koja je aktualnim arheološkim otkrićima stekla današnji značaj), Rimskog carstva (vitruvijanske struje) i stariji klasicizam renesansnog pokreta u Italiji (ponajviše paladijanizam). Mojoj potrazi bio je kraj u trenutku kada sam prolistala knjigu Miljenka Bernfesta koji je ovjekovječio nestiliziranu, nephotoshopiranu nagrađenu arhitekturu nastalu u proteklih 20 godina, u kojoj se vidi kako mnogim našim najpriznatijim I najnagrađivanijim kućama, stanovima, interijerima, najarhitekturi treba piling, botox, hijaluronska ... Zagreb [etc.] : Naklada Jesenski i Turk [etc.], 2019.

POVEZANE KNJIGE