Što će biti s nama TU

Što će biti s nama TU - Borivoj, Radaković | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Borivoj, Radaković
DIMENZIJA
6,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Što će biti s nama TU.pdf
ISBN
4439234851977

OPIS

Što će biti s nama vrhunski je ispisan distopijski roman. Njegova glavna junakinja prebogata Lili, koja stanuje visoko u neboderu na Cvjetnom trgu Petra Preradovića ter bratstva i jedinstva, jednog dana ulazi u Krugama u zagrebačku podzemnu željeznicu da bi upoznala običan život. Pokreće se golemi sudar sa životima ljudi koji se bore za goli opstanak, a nešto kasnije na džamiju, koja je sagrađena u neposrednoj blizini njezinog nebodera, iz kanadera bude spuštena vodena bomba. Silovita promjena zahvaća grad. Lili upoznaje e-Rome, brojne manjince i manjinke, najrazličitije socijalne grupacije i preko njih pokušava spasiti Zagreb. Radaković slamnigovski razigrano vodi priču kroz jezične razlike svih tih grupacija, što romanu daje dodatnu čitljivost na višoj razini. Pred čitateljem je orkestracija stilskih i životnih bogatstava prve vrste. Alojz Majetić Jedni će reći da je rima zastarjela, drugi da je roman u stihovima mrtav. A kako je onda moguće da je ovaj stilistički britko napisan roman, koji k tome teče, zapliće se i raspliće bitno ispred (našeg) vremena, tako suptilno i spretno izvezen tom vezanom formom, dokazujući svakim retkom da nam je jezik i za tako smione književne eksperimente krajnje upotrebiv, zgodimice nenadjebiv?

Razlog je, naravno, odluka Vojka Obersnela da se više neće kandidirati, pa je samim time i zanimanje ostalih političkih aktera na lokalnoj sceni znatno veće za tu funkciju. Trenutno imamo šest […] Ferjančić navodi da je kampus zapravo u završnoj fazi gradnje i ta bi tehnički mogao biti gotov do kraja ožujka.

Primjer su nam Židovi. Oni su još tu, a gdje su svi oni silni narodi koji su ih osvajali i porobljavali!? A što će s nama biti, ipak ponajviše ovisi od nas samih.

POVEZANE KNJIGE