Kako programirati 20 igrica u Scratchu

Kako programirati 20 igrica u Scratchu - Wainewright, Max | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wainewright, Max
DIMENZIJA
6,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako programirati 20 igrica u Scratchu.pdf
ISBN
2445471101139

OPIS

Naučite programirati i izradite 20 fantastičnih igrica! Svoju kreativnost, ideje i zamisli pretočite u interaktivne igrice prepune akcije, zanimljivih likova, animacija i zvukova. Uđite u svijet programiranja i izradite vlastite igrice! Uz pomoć fantastičnih robota te jasnih i detaljnih uputa, ova će vas knjiga naučiti svim potrebnim naredbama u Scratchu za programiranje 20 nevjerojatnih igrica koje ćete moći igrati i podijeliti s prijateljima. Ne samo da ćete naučiti kako izraditi igrice nego ćete se i zabaviti igrajući ih. U ovoj knjizi koristimo jednostavan, ali moćan programski jezik koji se naziva Scratch. Osmišljen je kako bi bio zanimljiv, jasan, zabavan i lako pristupačan djeci i roditeljima. Može se besplatno preuzeti i lako se usvaja. Igrice su razvrstane prema težini, što omogućava i potpunim početnicima da napreduju i postanu pravi stručnjaci u programiranju. Započnite izradom kratkih programa i isprobavajte različite dijelove, primjerice, napravite dio programa koji će natjerati igrača, tj. junaka igrice, da se uokolo kreće. Iskušavajte taj dio prije nego što dodate druge elemente. Nakon toga možete dodavati detalje kao što su animacije ili prilagođavanje sustava bodovanja. Zamolite prijatelje i članove obitelji da isprobaju vaše igrice. Jesu li im potrebne upute? Jesu li igrice preteške ili prelagane? Nastavite eksperimentirati i ne odustajte. Ponekad ćete morati početi iznova, no i to je sastavni dio programiranja. Uživajte u igri, učenju i svijetu programiranja!

Namenjen je početnicima koji treba da se upoznaju sa osnovnim konceptima u programiranju. Koriste ga i predavači kako bi obogatili svoje lekcije. - Izrade igara Minecraft i Scratch - za polaznike od 7 do 9 godina (uvjet je da djeca znaju čitati, pisati i brojati do 20) - Računalni programi i igre u Scratchu - za polaznike od 10 do 12 godina - Uvod u programiranje u C# programu - za polaznike od 13 do 19 godina.

Slika 3: Likovi (Sprite-ovi) u Scratchu Osim što se može izabrati Sprite iz galerije, može se učitati kao slika iz datoteke, kao slika s kamere ili se može napraviti vlastiti lik. Učenicima se pokaže gdje i kako se može napraviti Sprite te ga onda oni sami izrađuju. Igrica će biti uskladištena u fasciklu MOJE STVARI u vašem Scratch nalogu (pogledajte 80.

POVEZANE KNJIGE