O državi božjoj III svezak

O državi božjoj III svezak - Augustin, Aurelije | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Augustin, Aurelije
DIMENZIJA
11,73 MB
NAZIV DATOTEKE
O državi božjoj III svezak.pdf
ISBN
6786881303941

OPIS

Tri sveska temeljnog djela sv. Augustina O državi Božjoj, koje je Kršćanska sadašnjost, u prijevodu Tomislava Ladana, počela objavljivati 1982., a završila 1996. godine, predstavljaju jedinstveni pothvat za hrvatsku vjeru i kulturu budući da se radi o prvome prijevodu toga kapitalnog djela na hrvatski jezik. Malo je, naime, koja knjiga zauzela takvo mjesto u povijesti naše civilizacije kao što je ovo djelo, a jedno od bitnih njegovih oznaka je da je ono u isti mah apologetsko i dogmatsko djelo koje se bavi trima temeljnim pitanjima: teologijom, filozofijom i politikom. O njemu su napisane stotine i stotine studija i radova te ono i dalje predstavlja referencijalnu točku za proučavanje triju navedenih disciplina. Knjige su opremljene odličnim uvodima ponajboljih teologa, filozofa, politologa i patrologa: Agostina Trape, Roberta Russela, Sergia Cotte, Domenica Gentilija i Tomislava Janka Šagi-Bunića. TREĆI SVEZAK

Nikola Bićanić Pred nama je prvi svezak (knjige I—IX) Augustinove Države Božje, djela koje do danas nadahnjuje velike crkvene i laičke autore i kao malo koje zauzima tako istaknuto mjesto u povijesti mišljenja i civilizacije. De civitate Aurelije Augustin, O državi božjoj I-III.

Latinski i hrvatski tekst. Iz sadržaja: -Teologija -Preliminarna pitanja -Apologetika -Dogmatika -Fil… II Aurelije Augustin O Državi Božjoj De civitate Dei svezak prvi 775 str Zagreb 1982 O DRŽAVI BOŽJOJ - DE CIVITATE DEI Svezak prvi (Polovne i antikvarne knjige) AURELIJE AUGUSTIN (autor) Izdavač: KRŠĆANSKA SADAŠNJOST ZAGREB Stanje: kao nova.

POVEZANE KNJIGE