Dizajn i nezavisna kultura

Dizajn i nezavisna kultura - Mrduljaš, Maroje (ur.) | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mrduljaš, Maroje (ur.)
DIMENZIJA
7,38 MB
NAZIV DATOTEKE
Dizajn i nezavisna kultura.pdf
ISBN
6633570159586

OPIS

U okviru projekta U fokusu, portal Kulturpunkt.hr stvara arhiv ideja i praksi nezavisne kulture od 90-ih do danas koje se temelje na istraživačkim, progresivnim i emancipatorskim pristupima. Cilj projekta je dokumentirati gore spomenute kulturne i umjetničke prakse u posljednjih dvadeset godina. Važan dio projekta usmjeren je na propitivanje veza istraživačkog i refleksivnog dizajna te nezavisne kulture u Hrvatskoj i mapiranje takvih praksi, a provodi se u suradnji s Marojem Mrduljašem.

Pojam nezavisne kulture nije precizno definiran i njegove granice nisu jasno određene, a vizualni jezik prisutan u ovom polju kulturnog djelovanja dodatno zamagljuje sliku. Tribina „O dizajnu i nezavisnoj kulturi" održat će se u srijedu 8. prosinca 2010., u Knjižari Ljevak u Zagrebu.

do 2010. godine, a temeljen j… Izložbe "Dizajn otpora" Mirka Ilića i Miltona Glejzera te "Dizajn i nezavisna kultura u Hrvatskoj 1990-2010" Dee Vidović i Maroja Mrduljaša, otvorene su u sredu i četvrtak u okviru konferencije „(Grafički)Dizajner: autor ili univerzalni vojnik" koja se treću godinu za redom održava u Beogradu.

POVEZANE KNJIGE