Kardinalni razgovori

Kardinalni razgovori - Ugrin, Ivan | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ugrin, Ivan
DIMENZIJA
5,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Kardinalni razgovori.pdf
ISBN
8543415189325

OPIS

Umjesto diktata komunizma novo je vrijeme donijelo diktat kapitala: hedonizam, potrošačku kulturu, moralni relativizam, drogu, okultizam, masovne pobačaje, homoseksualnost, eutanaziju, razvrat i pornografiju. Crkva ponovo ustaje u obranu civilizacije života i ljudskog dostojanstva jasno razlikujući dobro i zlo. Zato će ona, kao ona posljednja i najsnažnija crta obrane, biti izvrgnuta nesmiljenim optužbama, napadima, pokušajima kompromitiranja i vraćanja u sakristiju, odnosno pokušajima oduzimanja njezine dužnosti i njezina prava govoriti o svim moralnim problemima današnjega vremena i suvremenog čovjeka… O svim tim temama i dilemama Ivan Ugrin je posljednjih petnaestak godina kao novinar i urednik u Slobodnoj Dalmaciji kompetentno razgovarao s najistaknutijim autoritetima Crkve u Hrvata, sa svećenicima, biskupima i kardinalima, donoseći nam sada sve to objedinjeno u ovoj knjizi kao svojevrstan presjek našega vremena i našega društva te Crkve u tom društvu i u tom vremenu.

OVAN će to učiniti energično i hitno (ili nestrpljivo). Ivan Ugrin, Kardinalni razgovori, Naklada Bošković, Split, 2007., ISBN 9789532630237; Bishop Ante Ivas, www.catholic-hierarchy.org; Vanjske poveznice Mrežna mjesta ... U stvari, ovo mi je osma knjiga po redu, samo što sam u jednoj prije desetak godina sakupio više intervjua s razlitičim osobama, a nju sam naslovio "Kardinalni razgovori". Napisao sam i uredio i tri monografije: "Međugorje" (1996.), "Papa u Splitu i Solinu" (1998.) i prije tri godine s kolegom fotografom Antom Verzottijem fotomonografiju ... Na ovom mjestu uobičajeno je da se posebno opunomoći barem nekoliko riječi kojima bi čitatelj bio uveden u piščevu priču.

Objavljivani su uglavnom u kolumni "Međutim" na portalu Misija Slobodne Dalmacije koji uređuje od njegova pokretanja 2005. do gašenja 2020.

POVEZANE KNJIGE