Moj prijatelj Petar

Moj prijatelj Petar - Filipić, Petar | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Filipić, Petar
DIMENZIJA
7,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Moj prijatelj Petar.pdf
ISBN
7681801220147

OPIS

Sažetak knjige Zbirka priča „Moj prijatelj Petar“ Petra Filipića, sugerira to već sam naslov, autofikcijska je proza. Priče govore o sveučilišnom profesoru, ekonomistu s posebno razvijenom strašću za statistiku iz koje zna iscijediti kojekakva čuda i bizarnosti, ali i o njegovom privatnom i emotivnom životu, koji zbog zrele dobi – čak i kada se junaku dogodi nešto važno i snažno – opet nije prikazan spektakularno ni dramatično, nego nestorski smireno i analitično. Priče u svom zbroju govore i o životnom luku protagonista Petra; o njegovom mijenjanju odnosa prema cijelom spektru vanjskoga svijeta, kao i o navikavanju na neminovni nerazmjer između intelektualne živosti i bioloških okvira; na mirovinu. Ali, Petrov mozak ne može sebe samog penzionirati.

Vaso Brkić na sprovodu: Bandić je bio moj prijatelj, čovjek iz Hercegovine. Janša na Twitteru: Slovenija nije Kongo.

Velika šteta za čitav sportski svijet i iskrena sućut njegovoj obitelji. Jako mi je žao, imali smo stvarno odličan odnos - kazao je za Index Ivanković. Tekst pjesme Dalmatino - Gospe od cukra: Prati me doma, moj prijatelj misec, od sponde do sponde, on ide ka' i ja, kroz kalete tisne, stize nas zora, gleda nas vake, i puca od smija.

POVEZANE KNJIGE