Zaraza ludila

Zaraza ludila - Mihovilovich, Juan | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mihovilovich, Juan
DIMENZIJA
5,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Zaraza ludila.pdf
ISBN
6706230919987

OPIS

Čitanje knjige ˝Zaraza ludila˝ priziva, u sjećanje Mariju Luisu Bambal, Juana Rulfa, Marcela Prousta i Alberta Camusa, a iznad svega. Franza Kafku. Mihovilovicheva knjiga spaja imaginarno i svakidašnje, apsurdno i zbiljno i to sve logički slijedi kaos svijeta u kojem živimo. U njegovoj prozi se ističe psihološka razrada svakog lika i tako pridonosi beskrajnom opisu različitih tipova ljudi. U romanu se vodi računa o svakom aspektu, o svakom detalju, mjestu i vremenu u kojem se radnja događa. Na taj način uspijeva pretvoriti estetska načela kojima doseže ono najsuptilnije u ljudskoj duši i dati ih u književnom tekstu neobične ljepote. (…) Čitava se radnja odvija u tri dana. To je razdoblje dovoljno da se opiše život i posao jednog suca u provinciji koji luta između zdravog rasuđivanja i apsurda. (Roberto Garcia Gonzalez za predstavljanje knjige, Limares, studeni 2006.)

Mihovilovicheva knjiga spaja imaginarno i svakidašnje, apsurdno i zbiljno i to sve logički slijedi kaos svijeta u kojem živimo. Zaraza ludila proširila se i na Grčku: dnevni list čitateljima umjesto pravih informacija ponudio nešto sasvim drugo. Piše S.U.

Matica, studeni 2007. Zvijezda Interlibera - Juan Mihovilovich (velika *.pdf datoteka) Nedovršeni članak Juan Mihovilovic koji govori o književnosti treba dopuniti.

POVEZANE KNJIGE