Bez njega ne možemo ništa

Bez njega ne možemo ništa - Papa Franjo14,5* | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Papa Franjo14,5*
DIMENZIJA
9,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Bez njega ne možemo ništa.pdf
ISBN
9673817855683

OPIS

Ova knjiga razgovor je pape Franje s novinarom Giannijem Valenteom, vođen u prigodi završetka Izvanrednog misijskog mjeseca u listopadu 2019.Godine 2013., nakon prvih mjeseci pontifikata, Petrov nasljednik iz Buenos Airesa u žarište svoje prve programske apostolske pobudnice Evangelii gaudium stavio je »naviještanje evanđelja u današnjem svijetu« kako bi podsjetio sve da »radost evanđelja ispunja srce i čitav život onoga koji susretne Isusa«. U ovom intervjuu vidljivo je kako Papi leži na srcu misijska dimenzija Crkve, te opet imamo prilike vidjeti papu Franju kako govori ono što misli i osjeća bez opterećenja, izravno i jednostavno. Tako na pitanje o tome što postaje Crkva koja ne naviješta i ne izlazi iz same sebe on kaže: “Postaje duhovno udruženje. Multinacionalna kompanija koja služi tomu da pokreće inicijative i odašilje poruke etičkog i vjerskog sadržaja. Nema ničega lošeg u tome, ali to nije Crkva. To je opasnost koja prijeti svakoj statičnoj organizaciji u Crkvi. Na kraju se »ukroti« Krista. Više ne svjedočiš o onome što Krist čini, nego govoriš u ime određene ideje o Kristu. Ideje koju ti posjeduješ i koja se u tebi udomaćila. Ti organiziraš stvari, postaješ mali impresario crkvenog života, gdje se sve odvija po ustaljenom programu, u kojem se, naime, valja strogo držati uputa. No susret s Kristom nikad se više ne dogodi. Susret koji ti je u početku dotaknuo srce, više se ne ponovi.”Osim Papinih razmišljanja o misijama i misijskoj dimenziji Crkve, pročitajte i je li Papa propali misionar, kako Crkva točno raste privlačenjem, zašto je Papa tako snažno protiv prozelitizma, kako živjeti misijski duh u svakodnevici, i mnoge druge misli..

Ovo je dio retka koji mi vjernici često zaboravimo: „Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa." (Iv 15,5) Doista, bez njega ne možemo ništa. Ponajbolji je igrač i ne možemo bez njega.

Međutim, razvodi naših roditelja ipak su utjecali na naše poglede na brak koji, ako se nas pita, nije garancija dugovječnosti. Naučili smo da možemo biti sretni i bez njega. Trener Hajduka kazao je da nije došao u Split na praznike niti da bi pripremao momčad za sljedeću sezonu, želi iz ove momčad izvući maksimum odmah.

POVEZANE KNJIGE