Noć vatre

Noć vatre - Schmitt,Emmanuel-Eric | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schmitt,Emmanuel-Eric
DIMENZIJA
6,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Noć vatre.pdf
ISBN
5717140617230

OPIS

Godine 1989., u svojoj dvadeset osmoj godini, francuski sveučilišni profesor filozofije Éric-Emmanuel Schmitt krenuo je na putovanje na jug Alžira. Tijekom putovanja kroz pustinju odvojio se od skupine i izgubio u beskraju Hoggara. Ostao je sam, bez vode, hrane i pokrivača, ali nije iskusio nikakav strah: naprotiv, u ledenoj noći osjetio je kako se u njemu podiže goruća snaga. Preplavio ga je osjećaj mira, duboke radosti, vječnosti. Taj racionalistički filozof pokolebao se u svim svojim sigurnostima. Tijekom te čudesne, iznimne noći susreo je Snagu, Vatru. Obratila mu se. Izmijenila ga je. Bio je to dodir vječnosti. Zašto tu Vatru ne nazvati Bogom? Éric-Emmanuel Schmitt, svjetski poznati francuski književnik, u ovoj knjizi prvi put pripovijeda o svojemu pascalovskom iskustvu, o svojoj pustinjskoj „noći vatre“, iskustvu nadnaravnoga koje je iz temelja promijenilo njegov život i potaknulo ga da ostvari svoj životni poziv i postane pisac. Otkrivajući duhovnu intimu i unutarnji put suvremenoga intelektualca ova iznimna autobiografska proza ujedno donosi duboka promišljanja o naravi ljudske spoznaje i vjerovanja. Noć vatre dobitnik je nagrade na književnoj manifestaciji La Forêt des livres 2015. godine. „Konkretna, živa, koncizna pripovijest koja osvjetljuje okolnosti njegova obraćenja i svega što je potom uslijedilo, bez nastojanja da koga uvjerava ili pridobije.“ Astrid de Larminat, Le Figaro „Éric-Emmanuel Schmitt u stanju milosti. Duboko i radosno razmatranje o smislu postojanja.“ Francois Lestavel, Paris Match

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

Prevedena na 140 jezika, "Tiha noć" izazvala je božićni prekid vatre u Prvom svjetskom ratu, a verzija Binga Crosbyja postala je treći najprodavaniji singl u povijesti. Ukratko, ovo je uistinu pjesma za svijet! Tekst pjesme Vice Vukov - Bokeljska noc: Jedne ce se noci lude, zapalit' u nama vatre, cudit' ce se moje vale, kako zanos nosi ljude.

POVEZANE KNJIGE