Kako muzej živi?

Kako muzej živi? Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
9,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako muzej živi?.pdf
ISBN
2573346917832

OPIS

Kako muzej živi? Postoji toliko knjiga o umjetnosti. U mnogima od njih možemo čitati o važnim slikarima i kiparima te upoznati njihova djela. U nekima se objašnjava kako se umjetnost razvijala tijekom stoljeća, a u drugima se daju upute kako crtati, slikati i oblikovati vlastita umjetnička djela. Ova je knjiga drukčija: vodimo vas u umjetnički muzej, ustanovu u kojoj možete vidjeti slike, skulpture i druga umjetnička djela. Muzeji se nalaze u svim većim svjetskim gradovima. Ljudi koji rade u njima zaduženi su za čuvanje i izlaganje umjetničkih djela kako bi ih i drugi mogli vidjeti. Odvest ćemo vas na mjesta koja većina posjetitelja muzeja nikada ne vidi i upoznat ćemo vas s ljudima s kojima se inače nemate prilike susresti. Ova raskošno ilustrirana knjiga poziva mlade čitatelje da udu u svijet umjetničkih muzeja i galerija. Ilustrator David Böhm i autori tekstova Ondřej Chrobák, Rostislav Koryčánek i Martin Vaněk upoznaju nas s poviješću muzeja i objašnjavaju kako se izlažu umjetnička djela, koje sve usluge omogućavaju muzeji i na koji se način pripremaju izložbe. Čitatelji će doznati sve o blagu koje je u praškom dvorcu skupio car svetoga rimskog carstva Rudolf II. te zašto se nepospremljen krevet i morski pas uronjen u alkohol mogu smatrati osebujnim umjetničkim djelima. Saznat će i to kako muzeji žive te tko sve radi u njima. Nakon što pročitaju ovu knjigu, djeca više neće smatrati muzeje dosadnim i nepristupačnim prostorima. Upravo suprotno, doživljavat će ih kao ustanove u kojima je mnogo zanimljivih događaja i neočekivanih susreta te u kojima se otkrivaju fascinantne priče. Jezik izvornika: engleski Prijevod: Vedran Pavlić Dob: 6+ Englesko izdanje knjige naslovljeno s How to Make a Gallery dobilo je posebno priznanje u kategoriji Dječja knjiga na temu umjetnosti na Sajmu dječje knjige u Bologni 2017. godine. „Osebujna knjiga koja ilustrira i objašnjava priču koja stoji iza povijesnih i suvremenih umjetničkih muzeja i galerija. Poziva mladog čitatelja da zaroni u stranice i istraži što se događa iza kulisa u muzejskom okruženju. Zbog pristupačnog, lako razumljivog teksta i ilustracija, izvrsna je za učenje.“ – mišljenje žirija Bologna Ragazzi Award 2017.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

Razgovor vodimo o ACI marini, o nautičkom turizmu, o turizmu uopće i, naravno, o turizmu u […] DATUM, VRIJEME: 07.02.2021., 11:00h LOKACIJA: GK "ŽAR PTICA" CIJENA ULAZNICA: kn ORGANIZATOR: GRADSKO KAZALIŠTE ŽAR PTICA Nema ulaznica u online prodaji. Gotovo celokupno stanovništvo malog ruskog sela Karmadon decenijama živi u petospratnici. Posle gruzijsko-osetijskog sukoba ranih 1990-ih, mnogi meštani, koji su radili u obližnjem sanatorijumu, ostali su bez posla.

POVEZANE KNJIGE