Svi bismo trebali biti feministi

Svi bismo trebali biti feministi - Adichie, Ngozi Chimamanda | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Adichie, Ngozi Chimamanda
DIMENZIJA
8,2 MB
NAZIV DATOTEKE
Svi bismo trebali biti feministi.pdf
ISBN
1034099869943

OPIS

Svi bismo trebali biti feministi U ovoj je knjizi nagrađivana nigerijska spisateljica s američkom adresom Chimamanda Ngozi Adichie djeci prilagodila svoj čuveni TED govor istoga naslova koji je snažno odjeknuo u cijelome svijetu. Što znači biti feminist, zašto je rodna jednakost važna, kako promijeniti činjenicu da na važnim pozicijama u društvu još uvijek nema puno žena, neka su od pitanja na koje autorica daje odgovore. “Danas bih htjela zamoliti sve ljude da zajedno počnemo sanjati i planirati drugačiji svijet. Pošteniji svijet. Svijet sretnijih muškaraca i sretnijih žena, vjernijih onome što uistinu jesu. Okoloma je bio moj najbolji prijatelj. Bio je zabavan i pametan i uvijek je nosio kaubojske čizme. Stanovao je u mojoj ulici i bio mi je poput starijeg brata. Mogli smo razgovarati o bilo čemu i često smo se smijali. Okoloma je bio prvi koji me nazvao feministicom. Nisam točno znala što znači ta riječ, ali mu to nisam htjela pokazati. I zato nisam reagirala, već sam nastavila govoriti o knjizi koju sam pročitala. Ubrzo zatim otišla sam kući i potražila tu riječ u rječniku. Feminist, feministica: osoba koja vjeruje u društvenu, političku i ekonomsku jednakost muškaraca i žena.”

Govornici iz različitih oblasti držali su sažete i jasne govore s ... možda neće biti jako popularna tema, ali sam se nadala da ću potaknuti ne-ophodan razgovor. I tako, te večeri dok sam stajala za govornicom, osjećala sam se kao da stojim pred porodicom - ljubaznom i pažljivom publikom, ali onom koja bi se mogla suprotstaviti temi moga govora.

Poklanjamo jesenske novitete u izdanju Profila Čitateljima tportala darujemo tri primjerka knjige 'Svi bismo trebali biti feministi', a dobitnici su Dan Kanceljak, Željka Pufler i Milica Lekić. Neville Goddard Poklanjamo legendarni klasik 'Moć svjesnosti', knjigu koja već desetljećima pomaže ljudima da ostvare svoje želje Svi bismo trebali biti feministi Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE