Bestijarij Hrvatske

Bestijarij Hrvatske - H.C. | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
H.C.
DIMENZIJA
10,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Bestijarij Hrvatske.pdf
ISBN
5372423914572

OPIS

Fantastični bestijarij HrvatskeRiječ je o knjizi koja nas uvjerava da smo neprestano u kontaktu s fantastičnim bićima, da nas ona okružuju, dapače da – i ne znajući – komuniciramo s njima. Demoni, zmajevi, grifoni ili sfinge nijemo nas promatraju s pročelja katedrala i crkava, bore se s prašinom na nadvracima raznih zgrada, na bunarima, u reklamama, novinskim oglasima, kulinarskim receptima…

u 13:06 Broj motiva po kojima će biti sačinjen Vodič kroz fantastični bestijarij Europe i Hrvatske je izuzetno velik i do ovog trenutka nesaglediv, i upravo je u toj činjenici posebna zanimljivost ovog projekta. O autorima.

U fokusu radio romana poznata su imena domaće književne scene: Kristian Novak, Julijana Adamović, Damir Karakaš, Ivana Šojat, Kristina Gavran, Renato Baretić, Luka Bekavac i dr. U radu je pozornost usmjerena na hrvatsku renesansnu književnost unutar koje se istražuje pojavnost i semantika životinjskoga svijeta. U literaturi koja za predmet svoga bavljenja ima hrvatsku renesansnu književnost postoji već jasno izražena svijest o njezinoj relativno dobroj istraženosti: ''Hrvatska književna historiografija, od Medinija (1902.), Vodnika (1913.) i Lozovine (1936 ... Književnu slušaonicu započinjemo predstavljanjem zbirke kratkih priča "Oni - humani bestijarij", hrvatske autorice Nataše Skazlić-otkrili su iz Knjižnice.

POVEZANE KNJIGE