I djeca njihova za njima

I djeca njihova za njima - Terranova, Nadia | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Terranova, Nadia
DIMENZIJA
7,7 MB
NAZIV DATOTEKE
I djeca njihova za njima.pdf
ISBN
1278593241048

OPIS

I djeca njihova za njima To je neka druga Francuska. Zaboravljena dolina na istoku, napuštene tvornice i ugašene visoke peći, mutno jezero i žega usijanog poslijepodneva. Kolovoz je 1992., Anthony ima četrnaest godina i sa svojim rođakom, iz čiste dosade, odluči ukrasti kanu i provjeriti što se događa na nudističkoj plaži na suprotnoj obali. Na kraju tog kratkog putovanja čekaju ga prva ljubav i prvo ljeto odraslosti. Nakon tih zaveslaja započinje i zauvijek se oblikuje drama njegova života. U romanu za koji mu je dodijeljena prestižna Nagrada Goncourt, Nicolas Mathieu drzak je i briljantan dok ocrtava doba adolescencije, oštar i suptilan dok prati životno i političko stasavanje generacije koja pokušava pronaći vlastiti put u svijetu što ga je dobila u nasljeđe. Četiri ljeta i četiri prijelomna trenutka u životima njegovih junaka, svaki sa svojom bukom i bijesom, glazbom i nadanjima – za Mathieua su dovoljni da stvori jedan od najvibrantnijih književnih svemira u koje smo imali prilike zaviriti. Od “Smells Like Teen Spirit” do Svjetskog prvenstva 1998. i utakmice između francuske i hrvatske nogometne reprezentacije – pred nama se nižu ljubavi i strasti, strahovi i čežnje, životi koji se žive daleko od francuskog i europskog sna. I djeca njihova za njima Nicolasa Mathieua govori o ljudima uhvaćenim u zaleđe globalizacije, o obiteljima sleđenima između nostalgije i propadanja, o pojedincima razapetim između pristojnosti i bijesa. Životnost i senzualnost, empatija i pripovjedna snaga ovoga romana ostavit će vas bez daha. “Duboko proživljeno… Izuzetan portret mladosti.” – Irish Times “Lako je razumjeti zašto ovaj roman, koji stiže u pravo vrijeme i sadržava tajnu povijest aktualnog političkog trenutka, nailazi na ovakve pohvale kritike… Nisam mogao odložiti ovu knjigu. Nisam želio da završi.” – New York Times Book Review “I djeca njihova za njima odvažan je roman pun seksa i nasilja, ali koji uspijeva ostati nježan te na neki čudnovat način čak i pružiti nadu.” – Kirkus Reviews

Otprilike jednom tjedno dođe k nama i tu obično prespava. Međutim, ponekad i ja odem na misu u njegovu župu, ali pazim da to ne bude prečesto i uvijek sam s nekim u društvu kako ne bismo pobudili sumnju, a ponekad čak s ... Nakon što su raspakirali kofere i udobno se smjestili u svoj novi, unajmljeni, luksuzni stan u jednoj od najtraženijih zgrada u Miamiju, Ivanka Trump i Jared Kushner odlučili su svoje troje djece upoznati s gradom koji će im biti dom idućih godina.

Lepeza tema je iznimno šarolika - među njima su kriminalistička, ratna i povijesna drama, ali i adaptacija romana Agathe Christie, te film o povijesti Hollywooda. njima smislenija i smirenija. Bebe i malu djecu naročito treba zaštititi od neprestane izloženosti medijima, kao i od medijskih iskustava koja bi mogla biti preintenzivna za njihovu dob.

POVEZANE KNJIGE