Anksiozni poremećaji

Anksiozni poremećaji - Hollander, Eric | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hollander, Eric
DIMENZIJA
9,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Anksiozni poremećaji.pdf
ISBN
2199975128225

OPIS

Anksiozni su poremećaji najčešći od svih psihijatrijskih bolesti. Novija otkrića u istraživanjima imala su velik utjecaj na naše razumijevanje mehanizama koji su u podlozi ovih bolesti i njihova liječenja. Rad s bolesnicima koji imaju anksiozne poremećaje može biti nagrađujući za upućene psihijatre, jer ovi bolesnici, često dobro reagiraju na primjereno liječenje i postižu viši stupanj funkcioniranja. Anksiozni poremećaji obrađeni u ovom priručniku jesu panični poremećaj, generalizirani anksiozni poremećaj, socijalna fobija, specifične fobije, opsesivno-kompulzivni poremećaj i posttraumatski stresni poremećaj. Sveobuhvatni sažeci o peidemiologiji i komorbiditetu, dijagnostici i diferencijalnoj dijagnostici, biološkim i psihološkim teorijama, te, na koncu, o liječenju lijekovima, psihoterapijom i kombiniranim pristupom. Iz sadržaja Epidemiologija; Dijagnoza i diferencijalna dijagnoza; Tijek i prognoza; Biološke teorije; Psihološke teorije; Somatkse metode liječenja; Psihoterapijske metode liječenja; Odabir metode liječenja i kombinirano liječenje.

Primjerice, većina tek prohodale djece se uplaši kad se razdvoji od majke, osobito u nepoznatom okruženju. Strah od mraka, čudovišta, buba i pauka je čest u djece stare 3 do 4 god. Postoje pet osnovnih kategorija poremećaja vezanih uz anksioznost i depresiju: Anksiozni poremećaji, opsesivno-kompulzivni i srodni poremećaji, traumatsko-stresni i srodni poremećaju, depresivni poremećaji te somatski poremećaji.

Strah od mraka, čudovišta, buba i pauka je čest u djece stare 3 do 4 god. Postoje pet osnovnih kategorija poremećaja vezanih uz anksioznost i depresiju: Anksiozni poremećaji, opsesivno-kompulzivni i srodni poremećaji, traumatsko-stresni i srodni poremećaju, depresivni poremećaji te somatski poremećaji. 5.

POVEZANE KNJIGE