Drugi poljubac Gite Danon

Drugi poljubac Gite Danon - Jergović, Miljenko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jergović, Miljenko
DIMENZIJA
8,77 MB
NAZIV DATOTEKE
Drugi poljubac Gite Danon.pdf
ISBN
1290880850149

OPIS

Miljenko Jergović zna napraviti pravo čudo od literature i emocija. I danas, iako se u međuvremenu oprobao u svim književnim vrstama, Miljenko Jergović najpoznatiji je kao autor slavne knjige priča Sarajevski Marlboro, koju su čitatelji diljem svijeta zavoljeli zbog jedinstvene melankolične kronike raspada jednog starog svijeta. Njegove ljubavno-ratne priče, uronjene u mrežu obiteljskih sudbina i historijsko-političkih konteksta, nepogrešivo su ujedinjavale sentiment i ironiju, humor i očaj. Ipak, tek u ovom, autorskom izboru priča Drugi poljubac Gite Danon po prvi je puta na jednom mjestu vidljiva sva poetička kompleksnost ovog pisca – iz priče u priču čitatelj prelazi iz stoljeća u stoljeće, iz sadašnjosti u prošlost, iz bajki i legende u historijsku fikciju ili stvarnosnu prozu. Koliko god mijenjao žanrove i vrste, Jergović ostaje veliki melodramatski pisac. I doista, rijetko je tko u hrvatskoj književnosti posjedovao tako suptilan spisateljski smisao za tragiku i melodramu ratne ili mirnodopske svakodnevnice i u tako skučenoj formi kakva je već kratka priča znao razviti tako fantastičan orkestar emocija koji podjednako duguje (bosanskoj i hrvatskoj) usmenoj tradiciji i holivudskoj melodrami.

2007 (9) 2006 (1) Language. Croatian; Displaying Editions 1 - 10 out of 10: Select All: Clear All: Save to ... By katrin8 Kako znate kad je gotovo?Kad je svega nestalo?Osjećate to.Sigurni ste da i on to osjeća.u dubini duše znate to iako vas u zadnje vrijeme muče sumnje.

Vrijeme.To je problem.Više nema vremena da pokažete što osjećate.Koliko se često viđate s njim? Miljenko Jergović zna napraviti pravo čudo od literature i emocija. I danas, iako se u međuvremenu oprobao u svim književnim vrstama, Miljenko Jergović najpoznatiji je kao autor slavne knjige pr... Showing all editions for 'Drugi poljubac Gite Danon : izabrane priče' Sort by: Format; All Formats (10) Book (1) Print book (9) eBook (1) Refine Your Search; Year.

POVEZANE KNJIGE