Kako izrađivati mentalne mape

Kako izrađivati mentalne mape - Buzan, Tony | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Buzan, Tony
DIMENZIJA
8,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako izrađivati mentalne mape.pdf
ISBN
8226686479383

OPIS

Kao malenu dječaku sviđala mi se zamisao o zapisivanju bilježaka i učenju. U vrijeme kad sam stasao u tinejdžera, moj je način razmišljanja već bio zbrkan i nesređen, a ja sam zamrzio sve što je imalo veze s učenjem, poglavito bilježenje. Počeo sam uočavati jednu vrlo izrazitu proturječnost: što sam više zapisivao, to sam lošije učio i pamtio. Trudeći se da sve to popravim, počeo sam podcrtavati ključne riječi i pojmove crvenom bojom, a ono što sam smatrao važnim uokvirivati u kućice. Kao nekom čarolijom moja je sposobnost pamćenja i sjećanja postajala sve bolja.

Najnoviji alat za razmišljanje koji će promijeniti vaš život. 69,00 kn.

Sve kreće od ključne teme, odnosno glavnog problema koji se zapisuje na sredini lista papira te se potom, u obliku krošnje drveta, grana na pojmove i ideje koje se daljnjim grananjem detaljnije razrađuju i dorađuju. Tony Buzan savjetuje da se prilikom izrade primjenjuju sljedeća pravila: Sedam koraka u izradi mentalne mape 1) Zapo čnite u središtu praznog lista papira 2) Pri ozna čavanju središnje zamisli služite se slikom 3) Cijelo se vrijeme služite bojom 4) Povezujte one glavne ogranke sa središnjom slikom, a grane duge i tre će razine povezujte s onima na prvoj i drugoj razini 5) Prikazujte grane vijugavo , a ne ravnim crtama KAKO IZRAIVATI MENTALNE MAPE PDF - Off the Map (TV Series ).

POVEZANE KNJIGE