Športska medicina

Športska medicina - Pećina, Marko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pećina, Marko
DIMENZIJA
11,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Športska medicina.pdf
ISBN
9477815994301

OPIS

Športska medicina je 1998. godine po prvi puta uvrštena u plan nastave za studente medicine u okviru Malih izbornih predmeta.U knjizi su obrađena mnoga zanimljiva poglavlja poput: – funkcionalne dijagnostike, – određivanja koncentracije laktata u krvi u treningu športaša, – tjelesne aktivnosta i starenja, – liječničkog pregleda športaša, – športskog srca i bolesti srca, – osnove prehrane u športu, – utjecaj prehrane na tjelesnu sposobnost, – športskih ozljeda sustava za kretanje, – rehabilitacije športskih ozljeda itd. Ova će knjiga biti koristan priručnik svima koji se bave športskom medicinom i športom uopće, a njezini autori su stručnjaci i nastavnici s tog područja medicine (Medicinski fakultet i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te prof. Clyde Williams / Sveučilište u Longhborough, Velika Britanija)

Osnovna djelatnost Poliklinike Zagreb je medicina rada i športa te zdravstveni pregledi potrebni za dobivanje vozačkih dozvola za vozače svih kategorija, dozvole za držanje i nošenje oružja, dozvole vezane za zapošljavanje i posebne uvjete rada, dozvole za upise u škole i na fakultete, dozvole za obavljanje zaštitarske službe. Športska medicina / Labar, Boris (ur.). Zagreb: Hrvatski olimpijski odbor ; Medicinski fakultet Zagreb, Društvo za športsku medicinu HZL-a, 1998 CROSBI ID: 1061301 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca Sportska medicina je multidisciplinarna grana medicine čiji je cilj očuvanje zdravlja učesnika u sportu i fizičkim (rekreacionim) aktivnostima, prvenstveno kroz prevenciju, ali i kroz terapiju i rehabilitaciju povrede.

Poslovna jedinica Argentinska 2 (Gajnice): Tel.: 01/3832-354; 01/3832-353 Fax.: 01/3832-040 Športska medicina je 1998. godine po prvi puta uvrštena u plan nastave za studente medicine u okviru Malih izbornih predmeta.

POVEZANE KNJIGE