U sjeni FAK-a

U sjeni FAK-a - Visković, Velimir | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Visković, Velimir
DIMENZIJA
12,72 MB
NAZIV DATOTEKE
U sjeni FAK-a.pdf
ISBN
3461770530387

OPIS

Knjiga o fenomenu koji je unio pomutnju u hrvatski književni život”U sjeni FAK-a”, knjiga koja nudi pogled na petogodišnju kritičarsku praksu Velimira Viskovića, pouzdan je književnokritički vodič kroz domaću književnost, a posredno i društvenopolitički kontekst, uoči i tijekom milenijske smjene. Visković polazi od, po mnogo čemu, provokativne teze, da je prije svih FAK smijenio najprije jedan poetički koncept, uveo većim dijelom pozitivnu buku oko književnosti, a manjim pomutnju u književni život, da bi se također bučno i mišićavo samoukinuo. Također, po njemu se ostatak domaće književnosti toga razdoblja događa u sjeni fakovskog fenomena. Kad govori o estradizaciji, medijskoj manipulaciji ili samodopadnosti pisaca okupljenih oko FAK-a, ponajvećma o njihovu ekskluzivnom klubu, to izriče bez prenemaganja i bez zazivanja pomoćnih babica. Kontroverzno i s ironijskom zadrškom on će – mimo prigodničarskih, još manje kroničarskih poriva – ne odričući mu pritom literarne zasluge, polemički progovoriti o nekim njegovim strukturnim grijesima odnosno neliterarnim kriterijima. Velimir Visković ovom knjigom ponovno potvrđuje ugled koji ima u našoj književnoj javnosti. Pišući tako da nedvosmisleno i bez krzmanja spusti ili podigne palac na život knjige, Visković se legitimira kao intrigantan i suptilan procjenitelj književnih šteta i postignuća. I kad se ne slažemo s njegovim ukusom.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 47767 ... Teorija književnosti Meki uvez 239 stranica.

Uobičajeni izrazi i fraze. autor bavi čak često čini čitatelj dana danas devedesetih djela dobro Doduše doista druge drugi dvije FAK-a Ferić glavni godinama govori hrvatske hrvatskih hrvatskoj iako imaju imati iskaza između iznimno izrazito javnosti knji knjiga knjigama knjizi književne književnosti kojem kojemu Krleža kulture lako ... Knjiga o fenomenu koji je unio pomutnju u hrvatski književni život ''U sjeni FAK-a'' , knjiga koja nudi pogled na petogodišnju kritičarsku praksu Velimira Viskovića , pouzdan je književnokritički vodič kroz domaću književnost, a posredno i društvenopolitički kontekst, uoči i tijekom milenijske smjene. II Velimir Visković - U sjeni FAK-a Prodajem knjigu iz naslova Cijena 40,00 kuna + pt ili VBZ nas poziva na predstavljanje knjige kritičkih tekstova koji se bave djelima glavnih predstavnika fakovske proze, ali i autorima i knjigama koji su bili "u sjeni FAK-a" u ponedjeljak, 12.

POVEZANE KNJIGE