Vještine vođenja intervjua

Vještine vođenja intervjua - Breakwell,Glynis.M. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Breakwell,Glynis.M.
DIMENZIJA
7,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Vještine vođenja intervjua.pdf
ISBN
7144604299172

OPIS

Vještine vođenja intervjua je izuzetno prikladan priručnik, potreban studentima različitih studija (psihologije, defektologije, socijalnog rada, medicine, prava, novinarstva, politologije…), te vrlo koristan i stručnjacima iz tih i drugih područja koji se u svom radu bave i vođenjem intervjua. U knjizi su obrađena sva važnija područja u kojima se koristi tehnika intervjua, uključujući i primjenu intervjua u istraživačke svrhe. Posebna je prednost ovog djela što se tehnika intervjuiranja ne prikazuje samo sa stajališta osobe koja vodi intervju (npr. poslodavca), već i sa stajališta onih koje se intervjuira (npr. kandidata za posao). Za svaki predloženi način vođenja intervjua navedene su moguće prednosti i nedostaci, a knjiga obiluje i vježbama pomoću kojih čitatelj može, među ostalim, provjeriti i svoje razumijevanje pročitanog teksta, a i primjenu onog što je naučio. Knjiga je pisana u skladu sa suvremenim metodičkim i pedagoškim standardima, što značajno uvećava njezinu priručničku vrijednost. Iz sadržaja Što je vođenje intervjua?; Neslužbeni intervjui; Selekcijski intervjui s pojedincem; Selekcijski paneli i skupni intervjui; Procjenjivački intervjui; Istraživački intervjui; Intervjui s djecom; Medijski intervjui.

... Interpersonalne vještine pomažu vam rasti i napredovati u tvrtki u kojoj ste zaposleni, a ... vještine o kojima pišemo u nastavku.

putem dubinskog intervjua na uzorku od tri ispitanika, a korištena je kvalitativna metodologija. Vrste intervjua. Selekcijski intervju: Selekcijskom intervjuu često prethodi neslužbeni intervju koji je položan brojnim zloporabama i može biti prilika za davanje netočnih informacija.Službeni selekcijski intervjui sadrže stučne metode vođenja razgovora s jednim ili više voditelja, jednim ili više kandidata za razgovore, primjenjuju se utvrđene tehnike procjene (npr ... Vještine vođenja intervjua Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE