Autizam

Autizam - Kaufman, Raun K. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kaufman, Raun K.
DIMENZIJA
9,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Autizam.pdf
ISBN
8226321932909

OPIS

Autizamrevolucionarno otkriće Inovativna metoda Son-Risekoja je pomogla obiteljima u cijelom svijetu Raunu Kaufmanu brojni su stručnjaci još u djetinjstvu dijagnosticirali težak oblik autizma, s kvocijentom inteligencije nižim od 30, tvrdeći da će cijeli život morati provesti u ustanovi. Godinama nakon toga diplomirao je biomedicinsku etiku na prestižnom američkom Sveučilištu Brown te postao predan i prepoznatljiv stručnjak koji se bavi obrazovanjem u području autizma. Što se dogodilo? Zahvaljujući programu Son-Rise, metodi koju su osmislili njegovi roditelji, Raun Kaufman potpuno se oporavio od autizma. U ovoj knjizi Raun iznosi revolucionarna načela programa koji je pomogao njemu, a pomaže i tisućama drugih obitelji s posebnom djecom. Raun tvrdi da se autizam nerijetko pogrešno shvaća kao poremećaj ponašanja, iako je zapravo riječ o problemu socijalne komunikacije. Objašnjava kako svijet izgleda iz perspektive djeteta s poremećajem iz autističnog spektra te pokazuje kako je i zašto program Son-Rise učinkovit. Autizam: revolucionarno otkriće priručnik je koji korak po korak iznosi jasne, praktične strategije koje čitatelji odmah mogu primijeniti – u nekim slučajevima roditelji kod svoje djece zapažaju promjene već prvog dana, čime knjiga njihovoj posebnoj djeci omogućuje da se suprotstave svojoj prvobitnoj, vrlo ograničenoj prognozi. Roditelji i ostali koji se bave djecom mogu naučiti kako uspostaviti skladne i humane odnose utemeljene na povjerenju i bezuvjetnom prihvaćanju te kako u djece znatno proširiti komunikacijske vještine i pomoći im da se uspješno nose sa svakodnevnim životnim situacijama i izazovima. Kao veliko djelo prožeto nadom, znanošću i napretkom, koje je dosad promijenilo živote brojnih obitelji u cijelome svijetu, knjiga Autizam: revolucionarno otkriće predstavlja inovativne ideje i njihovu praktičnu primjenu.

Vrlo je složen poremećaj zbog svog nastanka i manifestacije. Poremećaj se javlja u periodu kada dijete postaje svjesno svoje okoline i samog sebe. Ines Lahorka Kovačić, mama sedmogodišnje Amalke i troipolgodišnjeg Emanuela, kojem je prije skoro dvije godine dijagnosticiran autizam, ispričala nam je kako je prepoznala prve simptome ovog poremećaja i što su sve prošli do danas, kada Emanuel ide u vrtić, igra se, smije i komunicira poput druge djece njegove dobi Ime Pozicija E-mail Telefon Info centar: Informacije Centra [email protected] +385(1)2853-717 Žarka Klopotan, diplomirani defektolog-nastavnik razredne nastave, specijalist rane intervencije Autizam je pervazivni razvojni poremećaj koji se najčešće manifestuje kroz načine na koje osoba komunicira i kako se odnosi prema drugim ljudima.

Bleuer 1911., a autistični poremećaj prvi opisuje američki psihijatar L. Kanner 1943.

POVEZANE KNJIGE