Napoleon – Politički život

Napoleon – Politički život - Englund, Steven | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Englund, Steven
DIMENZIJA
6,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Napoleon – Politički život.pdf
ISBN
3340594276512

OPIS

U djelu Napoleon: Politički život, Steven Englund, ugledni američki povjesničar, iskoristio je svu svoju erudiciju kako bi stvorio bogat prikaz velikog vojskovode i državnika – u potrazi za neponovljivom snagom, ličnošću i političkim značenjem Napoleona Bonapartea koji je, u samo petnaestak godina, zauvijek promijenio Europu. Napoleon je vjerovao kako se stvari mogu riješiti ratom, ali ne i da je rat krajnji smisao političkoga djelovanja. S time na umu, autor je u ovom djelu pred osobnim i vojnim, jasnu prednost dao političkim aspektima Napoleonova života. Ovo iznimno djelo ujedno je i prva Napoleonova biografija na hrvatskom jeziku nakon niza godina.

Provocira nas pitanjima i običnim pretpostavkama. Predstavlja nam Napoleona, poštujući poznate činjenice, a prikazuje ga kao čovjeka čiji život još uvijek traje i koji nas inspirira i dan danas. Napoleon Bonaparte, talentirani artiljerijski oficir, iskoristio je sve prednosti pružene mu ...

Školovao se u francuskim vojnim školama, da bi 1785. postao topničkim poručnikom.

POVEZANE KNJIGE