Osnovi elektronike

Osnovi elektronike - Litovski, Vančo | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Litovski, Vančo
DIMENZIJA
3,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Osnovi elektronike.pdf
ISBN
6645376448303

OPIS

Knjiga obiluje teoretskim postavkama i objašnjenjima, zadacima, kao i ispitnim pitanjima a svojom sadržinom obuhvata sledeće oblasti: poluprovodničke komponente, polarizacija diskretnih pojačavača, osnovi pojačanja električnog signala, pojačavači sa povratnom spregom, osnovi sprege i pojačavački stepeni u integrisanim kolima, pojačavači velikih signala, operacioni pojačavači i njihova primena, izvori jednosmernog napajanja, šumovi u elektronskim kolima, oscilatori prostoperiodičnih oscilacija, provođenje električne struje u poluprovodnicima, metodi izrade poluprovodničkih komponenata, komponente snage i optoelektroske i magnetoelektronske komponente NAPOMENA: srpski jezik, latinica

Sadržaj je obrađen sažeto i pregledno u četiri poglavlja: uvod, osnovni elektornički elementi, elektronički sklopovi i integrirani sklopovi. Osnovi elektrotehnike 1. OET 1.

Edison gotovo je slučajno ustanovio da se u vakuumu može uspostaviti tok elektrona, odnosno električna struja koja ne prolazi metalnim vodičima. H.

POVEZANE KNJIGE