Oživite povijest Vikinzi

Oživite povijest Vikinzi - Macdonald, Fiona | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Macdonald, Fiona
DIMENZIJA
8,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Oživite povijest Vikinzi.pdf
ISBN
7512822617414

OPIS

Odjenite se, jedite, pišite i igrajte se baš kao VikinziIzradite vikinšku kacigu. Pijuckajte slatko piće od jebuke. Obojite tkaninu na vikinški način. Sve knjige iz naklade OŽIVITE POVIJEST udružuju poučan tekst s izvrsnim praktičnim zadacima. Svaka knjiga iz ove biblioteke predstavlja mladim čitateljima jedno izuzetno zanimljivo povijesno razdoblje, upoznajući ih s tadašnjom hranom i pićem, odijevanjem, nastambama, vjerovanjima i svečanostima, obiteljskim životom i uređenjem društva. Napisali su ih priznati stručnjaci iz određenih područja. Savršene su za zadatke koji se rade kod kuće! U okvirima ‘JESTE LI ZNALI?’ navode se izazovne zanimljivosti. Slijedeći korak po korak, zadaci su popraćeni jednostavnim uputama i fotografijama.

Okitite se vlastitom ogrlicom od perli, izazovite prijatelja da s vama zaigra drevnu igru senet, napravite papir od papirusa, naučite ... Svi znaju da su Vikinzi (točnije Nordijci) voljeli ispijati velike količine piva i medovine, ali tko bi pomislio da su uživali u vinu? Nedavno provedeno znanstveno ispitivanje koštica grožđa s… (objašnjava) nacionalnu povijest - ispravno koristi povijesno nazivlje u opisivanju prošlih događaja - uspješno razvija vještine usmenog, pisanog i ilustrativnog priopćavanja povijesnih informacija - izrazito samostalno i temeljito povezuje povijesne sadržaje sa sadržajima drugih nastavnih ... Vikinzi : odjenite se, jedite, pišite i igrajte se baš kao Vikinzi Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

Godine 845. n. Vikinzi su bili poznati po svojim dugačkim brodovima te su tijekom tri stoljeća osnivali naselja na obalama Europe, Irske, Velike Britanije, Normanije, Shetlanda, Orkneya, Farskih Otoka, Islanda, Grenlanda i Newfoundlanda.

POVEZANE KNJIGE