Priče iz davnine

Priče iz davnine - Brlić Mažuranić, Ivana | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Brlić Mažuranić, Ivana
DIMENZIJA
6,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Priče iz davnine.pdf
ISBN
4290683565699

OPIS

Prvo je Šegrtom Hlapićem osvojila domovinu, a onda Pričama iz davnine i svijet. U tome su joj pomagali i slikari, jer je Ivani bilo silno važno da joj likovi dobiju prepoznatljiv izgled. Nema iole važnije slikarice ili slikara koji se nije okušao u ilustracijama ovih dviju slavnih knjiga. No, sve do danas nije se znalo da je među prvima bio i šesnaestogodišnji Krsto Hegedušić. Njegova nepoznata crtanka napokon se objavljuje nakon sto godina zaborava i sto godina prvoga izdanja najpopularnije hrvatske knjige.

Mnoge od njih ostale su u divnom sjećanju brojnih generacija. Ove bajke autorici su donijele svjetsku slavu te je čak bila predložena za Nobelovu nagradu. Knjiga priča Priče iz davnine proslavile su Ivanu Brlić-Mažuranić, a njezine priče - Sunce Djever i Neva Nevičica, Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica, Šuma Striborova, Kako je Potjeh tražio istinu, Ribar Palunko i njegova žena, Lutonjica Toporko i devet župančića, Jagor i Regoč - prevedene su na sve važnije svjetske jezike. Priče iz davnine SADRŽAJ Kako je Potjeh tražio istinu Ribar Palunko i njegova žena Regoč Šuma Striborova Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica Lutonjica Toporko i devet župančića Sunce djever i Neva Nevičica Jagor Tumač imena Kako je Potjeh tražio istinu I.

1 Kako je Potjeh tražio istinu I. Bilo je to u vrlo davno doba.

POVEZANE KNJIGE