S Tinom

S Tinom - Ujević, Ante | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ujević, Ante
DIMENZIJA
3,2 MB
NAZIV DATOTEKE
S Tinom.pdf
ISBN
6874972584157

OPIS

Sjećanja 1945. – 1955.Zar ima i jedan pjesnik na svijetu koji je doživio takvo poštovanje i ljubav? Knjiga koju držite u ruci upravo govori o takvom gospodstvu duha i velikog pjesnika i njegova mladog prijatelja Ante Ujevića, kojemu je jedini interes u druženju s Tinom, bio i ostao, ljepota Tinova genija. Ne samo da Ante Ujević zna, kao vrsni agronom, izdvojiti i ostaviti za sjeme plemenite i rijetke vrste bilja, on točno, kad je u pitanju Tin, zna proniknuti u samo zrno iz kog je nastala njegova poezija. I uvijek dok citira Tina, on nam zapravo nastoji prenijeti samo sjeme Tinove ljepote. Doista, čudesan pjesnik — agronom: sav zagledan u oblake, no s obje noge čvrsto u prašini zemlje.”

u Ministarstvu obrane s vrhunskim sportašima-ugovornim pričuvnicima Hrvatske vojske, među kojima i s osvajačem srebrne medalje na preči na Svjetskom prven… Nedavno sam s Tinom čekala bus za vrtić. Prišla nam je jedna gospođa i obratila mu se.

srpnja dodjelom nagrada TIN.. P R O G R A M: 30.06.

POVEZANE KNJIGE