Lutrija

Lutrija - Terzić, Ajla | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Terzić, Ajla
DIMENZIJA
5,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Lutrija.pdf
ISBN
9677764405151

OPIS

Živeći u ojađenoj i napuštenoj zemlji, Ajla Terzić ima prirodan otpor prema folkloru. Pa, iako piše o vremenu njezine propasti, izbjegnuti su svi folklorni, lijepozvučni, bajkoviti i ušarenjeni elementi. Ali ne samo to. Izbjegavano je i spominjanje toponima, sela i gradova, izbjegnuto je u najvećoj zamislivoj mjeri i samo ime zemlje. Ono na čemu Ajla Terzić inzistira jesu imena proizvoda iz supermarketa, nazivi trgovačkih lanaca i korporacija, brendovi i marke potrošačkoga svijeta. Na nekim drugim zemljopisnim prostorima i u sređenijim društvima već se nabralo pisaca koji su od te konzumerističke akribije načinili poetiku, jedan nas je Francuz već ubio u pojam sa svojim antikorporativističkim korporativizmom u smrtno dosadnoj priči o karijeri reklamnoga agenta, ali “Lutrija” je sve suprotno od toga, već i u čisto formalnom smislu. U slobodnome svijetu, proizvodi iz supermarketa simboli su blagostanja, a u Ajlinoj zemlji i svijetu oni su simbol oskudnosti u svemu. Miljenko Jergović

kolu dodatne igre Joker donijeli dobitak od 1.539.951,30 kuna, priopćeno je iz Hrvatske ... Hrvatska Lutrija (HL) je državna lutrijska organizacija čija je temeljna djelatnost priređivanje igara na sreću. Od prihoda ostvarenih igrama značajan dio odvaja se za promicanje raznih društveno korisnih djelatnosti.

Odgovorno priređivanje. Osobama mlađim od 18 godina zabranjeno je sudjelovanje u igrama Prognoziraj | Lutrija BiH Pročitaj najnovije vijesti vezane uz pojam HRVATSKA LUTRIJA.

POVEZANE KNJIGE