Porezna reforma i hrvatska kriza

Porezna reforma i hrvatska kriza - Santini, Guste | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Santini, Guste
DIMENZIJA
10,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Porezna reforma i hrvatska kriza.pdf
ISBN
4077717445220

OPIS

Hrvatska, mala i nerazvijena tranzicijska zemlja, u svom kratkom i burnom postojanju kada je riječ o ekonomskoj politici, činila je mnoge greške koje se ni danas javno ne priznaju. Posljedica takve politike je velika zaduženost prema svijetu kao posljedica velike otvorenosti prema uvozu i nesposobnosti prema izvozu, rasprodaja vitalnog dijela gospodarstva, povećanje socijalnih napetosti. Stoga postaje sporno u kojoj mjeri nosioci ekonomske politike mogu donositi samostalne odluke ignorirajući interese vjerovnika i investitora. Konzumerizam koji je samo pojavni oblik događanja u zadnjih dvadeset godina, izraz je tragičnog materijalnog stanja građana tzv. socijalističkih zemalja tada i sada, kada su svi zaduženi i socijalno ugroženi. Izlalazk iz tog stanja nije jednostavan. Naprosto nema dobrih rješenja. Pitanje svih pitanja je: koje je najmanje loše rješenje? Jasno je da bez dinamiziranja privredne aktivnosti rješenja neće biti; sutra će biti još tmurnije nego što je to danas, kao što je danas tmurnije nego što je bilo jučer.

Većini zaposlenika povećat će se plaće, a ukida se i porez na nekretnine te smanjuje porez na dobit za male i srednje tvrtke Od Nove godine u najavi je smanjenje obje stope poreza na ... Prijedlog petog kruga porezne reforme moguće je naći u mom radu "Porezna reforma i hrvatska kriza" koju sam napisao prije jedanaest godina. Dakle, trebalo je punih jedanaest godina da Vlada prihvati moje prijedloge promjena poreza na dohodak.

predstavljena porezna reforma Vlada tvrdi da će zdravstveni sustav izdržati pritisak, Božinović poslao važnu poruku o ponašanju vikendom. Hrvatska. Od Nove godine na snagu stupaju nove Vladine mjere koje bi trebale rasteretiti gospodarstvo i poduzetnike.

POVEZANE KNJIGE