Princ Valiant br. 7

Princ Valiant br. 7 - Foster, Harold R. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Foster, Harold R.
DIMENZIJA
8,75 MB
NAZIV DATOTEKE
Princ Valiant br. 7.pdf
ISBN
8260928876114

OPIS

Svjetski poznat i omiljen strip o pustolovinama princa Valianta, koji živi u doba kralja Artura i vitez je Okruglog stola. Odličan crtež, napeta radnja i ljudskost Fosterova epa, osigurali su mu istaknuto mjesto na strip sceni, a autoru pribavili brojne svjetski značajne nagrade. 1954.g. na osnovu stripa snimljen je film. Ovo je sedmi svezak stripa. Princ Valijant na putu prema Rimu, gdje mu je zadatak dogovoriti širenje kršćanstva u sjevernjačkim zemljama, upada u niz zanimljivih uglavnom opasnih situacija koje su rezultat susreta s osebujnim likovima – pohlepnim kraljem, amaterom znanstvenikom, trubadurom koji je u potrazi za svojom otetom gospom, gospodarom opkoljenog i napadnutog zamka i redovnicima u francuskom alpskom samostanu. Niti na povratku u Thulu nije dosadno – treba vratiti volju za životom Valiantovom obogaljenom mladom pratiocu, odbiti gusarski napad na brod, susresti se sa starim društvom u Camelotu. U Thuli, konačno, Valiant vidi da je postao otac dviju blizanki. Pustolovine se nižu i dalje, Valiant se uspješno suočava s ratnim i mirnodopskim problemima… A pisar bilježi njegove pustolovine.

Dodaj u košaricu. Princ Valiant #7, Princ Valiant, Stripovi, Bonelli, Bande desinee, manga, comics Hal Foster: "Kad sam napokon bio spreman početi, postavio sam bijeli list papira na crtaću ploču, gdje je stajao mjesecima, netaknut, dok sam ja proučavao povijest, kostime, oklope i oružje arturijanskoga doba. Povijesne su činjenice bile maglovite i nejasne, no to je mojoj mašti pružilo prigodu da se razmaše." Princ Valijant broj 7 Princ Valijant broj 7 .

Još kao dječaku, Valiantu je najavljeno da ga čekaju brojne avanture, velike bitke te da nikada neće ... U desetom svesku stripa princ Valiant ima pune ruke posla: treba riješiti urotu cornwallskih kraljeva, komplikacije na kraljevskom saboru u Bergenu, kao i sukobe s napadačima koji s istočnih granica nadiru sve do Londona. Uz to dolazi u posjed bojnoga konja Arvaka i oslobađa sir Gawaina iz zarobljeništva.

POVEZANE KNJIGE