UpotriJebni naPici

UpotriJebni naPici - Glumac, Branislav | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Glumac, Branislav
DIMENZIJA
10,35 MB
NAZIV DATOTEKE
UpotriJebni naPici.pdf
ISBN
9565368560897

OPIS

Knjiga koja je već u naslovu zaigrana do pustopašnosti, upotriJebni naPici, po poetičkom određenju lijepa je susjeda mekoj i dirljivoj knjizi Branislava Glumca 145 sjećanja na ljude (2008). Iako se bavi drugim dubinama u portretiranju ljudi, mahom umjetnika, iako i u toj poetici Glumac sa silnom dobrohotnošću iznosi na vidjelo neke druge poroke (hranu, alkohole, duhan, kako kaže u podnaslovu, dodajući svemu ovome i osmijeh!) od kojih su bolovale sada već mrtve veličine iz vremena prošlog u pjesničkom postupku krije se i zreloća do koje se dolazi dugim koračanjem kroz vrijeme. U obje knjige Glumac samo ponegdje umoči pero u žestoću, najčešće u mudrost zreloće i sve gleda iz drukčijih vizura a poetiku stalno dorađuje i dotjeruje ne bi li rekao što više o tim novim senzibilitetima. Koliko životan toliko i artističan možda je u hrvatskoj književnosti – kad bi se ufala ući u tankoćutnost spolnih brjegova – bio još samo Milan Begović čija Grčka proljeća još uvijek više volimo sakriti nego ih dati čitateljstvu da uživa u njihovom hedonističkom i narodskom i visokoknjiževnom izričaju. iz pogovora Alojza Majetića

Umirao je u Vojnoj bolnici u Beogradu, na rukama doktorice, sestre Enesa Kiševića. On mi je to ... Knjiga: upotriJebni naPici, pisac: Branislav Glumac, Poezija, Seks / Erotika, Tuzla, 35 KM, Izdavač: VBZ, strana: 136, Latinica, Tvrdi uvez, Hrvatski jezik, isbn ... Prije samo koju godinu napisali ste knjigu "UpotriJebni NaPici".

glikemija), a tako i rast nivoa inzulina... Radni dani: 7-15h Utovar/istovar: radnim danima, 7-14:30h Subota i nedjelja: ne radimo kanton / regija. svi UpotriJebni naPici.

POVEZANE KNJIGE