Endurance

Endurance - Worsley, Frank A. | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Worsley, Frank A.
DIMENZIJA
9,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Endurance.pdf
ISBN
5152186710199

OPIS

Brod Endurance zauzima posebno mjesto u analima polarnih istraživanja. O njegovoj sudbini i sudbini njegove posade ispričane su priče, napisane knjige i snimljeni filmovi. No ništa od toga nije tako upečatljivo dočaralo tu nevjerojatnu pustolovinu kao ova knjiga koju je napisao neposredni sudionik događanja i kapetan Endurancea, Frank Worsley. Endurance je isplovio u kolovozu 1914. s posadom od 28 članova Imperijalne transantarktičke ekspedicije. Ekspedicija pod vodstvom legendarnog polarnog istraživača Sir Ernesta Shackletona namjeravala je preći pješice i na saonicama s jednog kraja Antarktike na drugi i time ostvariti jedini preostali veliki cilj antarktičkih putovanja nakon osvajanja Južnog pola 1911. Nije uspjela u svom naumu, ali je ostala zabilježena kao primjer ljudske upornosti, izdržljivosti i odanosti. Brod je zapeo je u antarktičkom ledenom pojasu i potonuo u Weddellovom moru, a njegova posada bila je prisiljena iskrcati se na morski led. Nakon nekoliko mjeseci plutanja na ledu u smjeru sjevera, odjedrili su u čamcima za spašavanje do udaljenog i nepristupačnog otoka Elephant. S njega su se Shackleton, kapetan F. Worsley i još četiri člana posade u jednom od čamaca otisnuli po pomoć na Južnu Georgiju, otok udaljen osamsto nautičkih milja. Ovo šesnaestodnevno putovanje po olujnom i ledenom moru, u otvorenom čamcu i uz primitivna navigacijska sredstva, ostaje zapisano kao jedna od najvećih avantura u ljudskoj povijesti. Šesnaest mjeseci nakon što su ostali bez broda, nasukani na nepreglednim ledenim prostranstvima bez gotovo ikakvih šansi za izbavljene, svi članovi ekspedicije su dovedeni na sigurno. Knjiga Endurance nije samo priča o nevjerojatnoj avanturi, oda ljudskoj izdržljivosti, požrtvovnosti i odanosti, već je i posveta jednom od najodvažnijih vođa u povijesti istraživanja, Sir Ernestu Shackletonu. Endurance se nalazi na listi najboljih pustolovnih knjiga svih vremena u izboru National Geographica. MV Info , 13.06.11

05754620960 - R.E.A. CCIAA Torino 1101893 endurance - a state of surviving; remaining alive.

Never send personal identification through these channels. When you visit our website, you can access site information, without revealing your personal identity. Endurance riding involves extreme distances across breath-taking landscapes.

POVEZANE KNJIGE