Kerum i propadanje Splita

Kerum i propadanje Splita - Matijanić, Vladimir | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matijanić, Vladimir
DIMENZIJA
9,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Kerum i propadanje Splita.pdf
ISBN
9925191300825

OPIS

Kerum i propadanje SplitaAutor, novinar Vladimir Matijanić, napravio je svojevrsno arheološko istraživanje razloga propasti jednoga grada čiji je urbani trakt sve mrtviji, a gradonačelnik sve zapleteniji u sukob privatnog i javnog. Preko amblematskog lika tajkuna Željka Keruma autor dekonstruira mističnost hrvatske prvobitne akumulacije, ali i projicira dvadeset godina splitske tranzicije, te gusto klupko stranačkih, korupcijskih i interesnih niti preko kojih se jedan trgovac popeo do trona. Priča o čovjeku koji je navodno postao gradonačelnik kako više ne bi morao plaćati mito brojnim gradskim činovnicima, puno je slojevitija od klasičnih zaključaka o tradicionalnim vezama između velikoga bogatstva i velikoga kriminala. Priča o trgovcu koji je po osvajanju vlasti sve javne funkcije razdijelio među rodbinom, prijateljima i pouzdanicima, te navijestio da će postati i nacionalni Cezar, storija je i o tobožnjem antikorupcijskom duhu jednoga društva i jednoga vremena.

Željko Kerum - Hrvatska građanska stranka podnosi prijavu i traži da sud počinitelje kazni i da se zabrani izraz 'Split je kurac' jer to vrijeđa građane Splita, a gradu nanosi veliku štetu. 223 stranica Meki uvez. Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min TRADICIONALNU procesiju na blagdan Svetog Dujma, zaštitnika Splita, Željko Kerum s obitelji je pratio sa svog balkona.

MARC zapis - ID: 95094 ... Kupite knjigu Kerum i propadanje Splita autora: Vladimir Matijanić u nakladi Novi Liber. Autor, novinar Vladimir Matijanić, napravio je svojevrsno arheološko istraživanje razloga Knjiga splitskog novinara Vladimira Matijanića 'Kerum i propadanje Splita' pojavila se u knjižarama baš u trenutku kad glavni lik njegovog publicističkog djela, splitski gradonačelnik svojim suludim idejama o kićenju Splita spomenicima osvaja medijski prostor u zemlji i svijetu Splitski gradonačelnik Željko Kerum ocijenio je današnji prijedlog devet vijećnika splitskoga Gradskog vijeća da se raspiše referendum za njegovu smjenu lakrdijom.

POVEZANE KNJIGE