Moja zima

Moja zima - Špiček, Tomislav | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Špiček, Tomislav
DIMENZIJA
7,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Moja zima.pdf
ISBN
5840123922594

OPIS

Tomislav Špiček unatrag desetak godina nametnuo se kao jedna od ikonografskih figura hrvatske moderne gastronomije. Ne toliko zbog svog, nedvojbeno, ikonografskog lika, s kojim se najšira javnost familijarizirala kroz niz Špičekovih televizijskih serija o hrani, koliko zbog svog golemog doprinosa u artikuliranju trenda što ga unatrag pet ili šest godina zovemo novom hrvatskom kuhinjom, koji je u cijelosti promijenio hrvatsku restoransku industriju. Tomislav Špiček jedan je od onih protagonista nove hrvatske kuhinje koji su uspostavili optimalnu ravnotežu između klasičnih i suvremenih postupaka u pripremi hrane i koji su, što je najvažnije, lokalne, često neugledne sastojke uspjeli podići na razinu svjetski relevantnih delikatesa. Tomica Špiček, prigorski velemajstor za svinjetinu, gljive, divljač, ali i delikatne šanpjere i škrpine, možda je najuspješniji ili barem najpoznatiji eksponent teze Renea Bakalovića: “Jedi lokalno, misli globalno.” (Pod tim motom Bakalović objavljuje dnevnu kolumnu u Jutarnjem listu.) Špičekove sirove blagve, ajvari od vrganja, juhe od kopriva, pečenice i bunceki naizgled su tipična lokalna, prigorska, kajkavska hrana, ali se provučeni kroz chefovu imaginaciju i tehničku perfektnost pretvaraju u jakog hrvatskog konkurenta na međunarodnoj restoranskoj sceni. Špičekova Zima zbirka je recepata koja zamamno demonstrira zašto je taj rabelaisovski Prigorac stekao zasluženu nacionalnu popularnost.

Tehničko crtanje pomoću računala - Igre u Moodle-u. Matematika u Moodleu - Igre u Moodleu.

Šta god da kažem znam da neće biti dovoljno. Ne žalim što su neka sjećanja mutna. Moja oaza: Novi studio Saše Šekoranje oduzima dah, a prostire se na čak tri etaže.

POVEZANE KNJIGE