Paunaš

Paunaš - Bilopavlović, Tito | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bilopavlović, Tito
DIMENZIJA
11,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Paunaš.pdf
ISBN
5559541777424

OPIS

U zbirci “Paunaš” Tito Bilopavlović, veliki poznavatelj dječjega senzibiliteta, vodi čitatelje u svoje djetinjstvo. U poetičnim i iskrenim minijaturama autor oslikava vrijeme i prostor svoga odrastanja i uvodi male čitatelje u prošlost, a pritom ostvaruje mogućnost identifikacije, prepoznavanje onog vječnog od čega gradi svoj intenzivni opus. PISALI SU O KNJIZI: Tito Bilopavlović poznati je književnik, dobitnik nagrade „Grigor Vitez“ za zbirku pripovijedaka Paunaš, čiju su priču o ranjenom golubu djeca jako zavoljela potvrđujući na taj način slaganje s ocjenom književnih stručnjaka. (DUBRAVKA TEŽAK) Niz naslova iz zbirke zaslužuje antologijski status. (STJEPAN HRANJEC) Tito Bilopavlović pripada tzv. zlatnoj garnituri hrvatskih pisaca za djecu i mladež. Time se ne želi reći da su naši najbolji pisci savršeni i bez pogrešaka, nego da su iznjedrili i takva djela kojima se hrvatska književnost ponosi. Jedno od njih je i zbirka priča Paunaš. (BOŽIDAR PROSENJAK) PISAC O SEBI: Pokušavam dići ništavnu sudbinu na razinu simbola. (TITO BILOPAVLOVIĆ)

povijest za 5.razred. Paunaš ; Filipini iza ugla Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 1000 ... Paunaš Biblioteka Modra lasta Hrvatska Knjizevnost Za Mladex U 25 Knjiga 19: Autor: Tito Bilopavlović: Ilustrirao/la: Dragica Cvek-Jordan: Izdanje: 3: Izdavač: Školska knjiga, 1988: Duljina: Broj stranica: 77 : Izvezi navode: BiBTeX EndNote RefMan Paunaš, Knj.19 Knj.19 iz Hrvatska knjiz̆evnost za mladez̆ u 25 knjiga Pauna ... Dobitnik je "Brankove nagrade", "Nagrade lista Mladost" i nagrade "Duhovno hrašće" za zbirku pjesama Pijesku već oplakanom; nagrade "Vladimir Nazor" za knjigu priča Stid; nagrade "Grigor Vitez" za knjigu priča Paunaš, nagrade "Mato Lovrak" za roman Čitaj, gospodine balavče te nagrade "Josip i Ivan Kozarac" za ... Paunaš Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE